Home / Percutian / Meningkatkan kebajikan haiwan dalam pelancongan

Meningkatkan kebajikan haiwan dalam pelancongan

Improving animal welfare in tourism

Walaupun zoo ini di Johor, Malaysia, telah ditutup, dengan dasar baru TripAdvisor, pelancong tidak akan dapat untuk menempah pengalaman pelancongan tertentu yang mempunyai amalan berbahaya bagi menangani masalah haiwan liar dalam kurungan atau spesies terancam. Gambar Fail

Malaysia

Apabila anda melakukan perjalanan ke suatu tempat yang dikenali dengan tempat haiwan itu, adakah anda bimbang tentang bagaimana haiwan dirawat? Akhir-akhir ini, terdapat peningkatan jumlah kes-kes penderaan haiwan yang dilaporkan dalam berita dan juga di media sosial.

laman tempahan perjalanan Antarabangsa TripAdvisor merancang untuk membawa jalan dalam meningkatkan taraf kebajikan haiwan dalam pelancongan. TripAdvisor dan jenama Viator akan berhenti menjual tiket untuk pengalaman pelancongan tertentu di mana pelancong datang ke dalam hubungan fizikal dengan haiwan liar dalam kurungan atau spesies terancam, seperti menunggang gajah, hastakarya harimau, atau berenang bersama dan menunggang ikan lumba-lumba.

Syarikat juga akan melancarkan portal pendidikan pelancongan hidupan liar, dengan sokongan daripada Pertubuhan Pelancongan Dunia Bangsa-Bangsa Bersatu, dan dengan kerjasama kumpulan bahagian diiktiraf sekerja, pertubuhan pemuliharaan, pakar akademik, pakar-pakar pelancongan, dan kumpulan kebajikan haiwan. Pada awal tahun 2017, setiap tarikan disenaraikan di TripAdvisor yang melibatkan haiwan akan dikenal pasti dengan “Paw” icon menghubungkan ke portal pendidikan ini yang menyediakan pautan dan maklumat mengenai amalan kebajikan haiwan untuk membantu pelancong menulis ulasan lebih bijak tentang pengalaman mereka, dan mewujudkan kesedaran mengenai pandangan yang wujud mengenai pemuliharaan dan pelancongan tarikan.

“usaha dasar tempahan dan pendidikan baru TripAdvisor direka sebagai satu cara untuk memainkan peranan kita dalam membantu meningkatkan taraf kesihatan dan keselamatan haiwan, terutamanya dalam pasaran dengan perlindungan kawal selia terhad , “kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif TripAdvisor Stephen Kaufer. “Pada masa yang sama, kami mahu meraikan mereka destinasi dan tarikan yang adalah pemimpin dalam menjaga haiwan dan orang-orang dalam industri pelancongan yang lebih membantu menyebabkan kebajikan haiwan, pemuliharaan dan pemeliharaan spesies terancam,” katanya.

Animal welfare.

TripAdvisor tidak lagi akan menjual tiket untuk pengalaman pelancongan tertentu di mana pelancong datang ke dalam hubungan fizikal dengan haiwan liar dalam kurungan atau spesies terancam, seperti menunggang gajah. Gambar Fail

tarikan Haiwan yang memenuhi garis panduan penyenaraian standard akan terus dipaparkan pada TripAdvisor supaya pelancong boleh menyemak orang-orang pertubuhan, sama ada mereka memenuhi kriteria syarikat itu sebagai rakan kongsi tempahan.

polisi ini tidak memberi kesan kepada tarikan haiwan yang melibatkan haiwan ternakan seperti menunggang kuda dan zoo hastakarya kanak-kanak dengan haiwan jinak; kolam sentuhan akuarium digunakan untuk tujuan pendidikan di bawah pengawasan pegawai; makan program di bawah pengawasan pegawai; program sukarelawan untuk pemeliharaan spesies terancam di zoo, akuarium atau santuari di mana mungkin terdapat beberapa interaksi dengan haiwan.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.