Home / Sukan / Memphis menuntut lebih banyak masa bermain di Manchester United

Memphis menuntut lebih banyak masa bermain di Manchester United

(Reuters) – Manchester United itu Memphis Depay tidak gembira di diturunkan ke peranan bit-bahagian di bawah pengurus baru, Jose Mourinho dan telah menuntut lebih banyak masa bermain selepas gagal memulakan perlawanan Liga Perdana Inggeris musim ini.

Pemain berusia 22 tahun itu terjatuh dalam turutan pemain di belakang Anthony Martial, Marcus Rashford, Juan Mata dan Jesse Lingard di Old Trafford, membuat hanya tiga penampilan dari bangku simpanan dalam kempen liga semasa.

Pemain antarabangsa Belanda, yang tiba dari PSV Eindhoven pada Jun tahun lepas, juga mengalami musim debut sukar di bawah bekas pengurus Louis van Gaal, menjaringkan dua gol dalam 29 perlawanan liga, 13 yang datang sebagai pemain gantian.

“Saya seorang yang sama dan saya tahu apa yang saya mahu. a peranan sokongan bukan untuk saya,” Memphis, yang menjaringkan 22 gol liga untuk menembak PSV ke kejohanan Belanda pada musim 2014-15, memberitahu akhbar Belanda Metro Nieuws.

“Saya bukan seorang pemain yang gembira dengan hakikat bahawa dia masih mempunyai kontrak dengan Manchester United. Ini adalah kelab impian saya, tetapi saya mahu bermain.”

Memphis berkata, United telah mencapai kemajuan yang berikut ketibaan Mourinho pada bulan Mei, sambil menambah bahawa bekas pengurus Chelsea itu telah menyatakan kepercayaannya kepada kebolehannya.

“Sesi latihan berjalan dengan baik, Saya tajam dan patut, tetapi yang boleh digunakan untuk semua orang. Tahap yang telah menjadi lebih tinggi. Jose Mourinho adalah jurulatih terbaik,” katanya.

Syarikat, keenam dalam liga selepas tujuh perlawanan, perjalanan yang akan datang ke Liverpool pada Oct 17.

(Laporan oleh Ian Rodricks di Bengaluru; Penyuntingan oleh Peter Rutherford)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia