Home / Teknologi / Memantau anak-anak anda dengan pelan baru daripada Maxis

Memantau anak-anak anda dengan pelan baru daripada Maxis

We're watching you: Arjun Varma (far left), Maxis Berhad's head of postpaid and Adelle Gergory, head of digital services together with children showing off the QQ Watch that comes with the MaxisOne Kids plan.

Kami akan menonton anda: Arjun Varma (paling kiri), ketua Maxis Berhad daripada pascabayar dan Adelle Gergory, kepala perkhidmatan digital bersama-sama dengan kanak-kanak mempamerkan Watch QQ yang datang dengan pelan MaxisONE Kids.

Maxis mahu menyelesaikan masalah menjaga anak-anak anda selamat dengan menawarkan pelan data yang mampu dimiliki.

Dua mungkin kedengaran tidak berkaitan tetapi syarikat telekomunikasi itu berkata ia telah isu menjilat dengan pelan pasca bayar MaxisONE Kid.

Pelan ini datang dengan panggilan tanpa had sehingga 10 nombor dan 500MB data untuk RM58 setiap bulan.

Tetapi apa yang membezakannya adalah bahawa ia datang dengan smartwatch yang membolehkan ibu bapa untuk mengesan dan terus berhubung dengan kanak-kanak.

Dalam kes anda tertanya-tanya, smartwatch adalah Watch QQ dari Tencent, syarikat yang membuat WeChat .

MaxisONE Kids pelan datang dengan Watch QQ ini dibundel.

Dengan Pelan MaxisONE Kid dan jam tangan yang diberkas, kanak-kanak boleh membuat panggilan telefon dan menerima mesej teks.

Sebagai Watch QQ tidak mempunyai pilihan input teks, kanak-kanak yang menerima mesej teks daripada ibu bapa mereka, hanya menjawab dengan meninggalkan mesej suara.

jam tangan ini juga dilengkapi dengan kamera 0.3 megapiksel untuk mengambil gambar.

Lebih penting lagi, jam tangan kanak-kanak itu mempunyai chipset GPS dibina di dalam dan dipasangkan dengan telefon pintar ibu atau bapa atau anaknya – ibu bapa boleh menggunakan aplikasi untuk mengesan anak-anak mereka dan menubuhkan geofences untuk dimaklumkan apabila kanak-kanak meninggalkan tertentu Kawasan.

Maxis berkata ciri ini akan menjadi amat berguna dalam keadaan kecemasan kerana ia membolehkan ibu bapa untuk mendapatkan maklumat penting mengenai lokasi kanak-kanak itu dalam kes pengesanan GPS gagal.

Aplikasi untuk Watch QQ membolehkan ibu bapa untuk mengesan anak-anak mereka dalam masa sebenar dan akses foto jauh diambil pada jam tangan.

Walaupun ini adalah pada dasarnya Watch QQ, demi kepentingan memastikan keselamatan kanak-kanak itu, Maxis telah memilih untuk melumpuhkan ciri ini yang membolehkan kanak-kanak untuk mencari dan menambah rakan-rakan dan menggunakan WeChat.

MaxisONE Kids pelan itu sendiri datang dengan kontrak 12 bulan pada akhir di mana pelanggan akan mendapat pemilikan jam tangan.

Adapun jam tangan, ia datang dengan jaminan selama setahun dan satu-sama-satu pertukaran bagi tujuh hari pertama.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *