Home / Berita / Melupuskan panas permata Kardashian meletakkan perompak dalam mengikat

Melupuskan panas permata Kardashian meletakkan perompak dalam mengikat

PARIS: Menarik off AS $ 10mil (RM41.4mil) permata rompakan adalah satu perkara – tetapi mencari pembeli adalah satu lagi, kata pakar, meramalkan bahawa perompak yang disasarkan Kim Kardashian (gambar) akan berjuang untuk melupuskan barang rampasan mereka

.

Kardashian, dibayar bintang televisyen realiti tertinggi di dunia, telah melanda pistol dalam Paris apartmen mewah di awal pagi Isnin.

Perompak melarikan cincin bernilai empat juta euro (RM18.6mil) dan kes barang kemas dengan nilai lima juta euro (RM23.2mil).

Sandrine Marcot, Pemangku Presiden kesatuan Perancis barang kemas dan watchmakers, berkata nilai jangka akan “crash” kerana gembar-gembur media sekitar rompakan dan recognisability barangan yang dicuri.

“Semua orang tahu cincin itu. Ia tidak akan mudah untuk menghilangkan, “kata sumber polis.

Minggu lepas, Kardashian telah mencatatkan Twitter gambar tangan kirinya sukan berlian berkilauan yang besar -. Dilaporkan cincin 20 karat oleh Lorraine Schwartz diberikan oleh suaminya, rap superstar Kanye West

“Ini bukan permata setiap hari. Ini adalah buah unik, “Marcot kepada AFP, meramalkan harta rampasan serbuan itu akan dipotong menjadi permata yang lebih kecil untuk menyembunyikan asal-usul mereka.

– Laser mengesan –

Batu permata sering datang dicap dengan tanda laser, membuat mereka “amat mudah untuk mengesan,” kata Marcot

.

Beberapa tanda laser begitu mendalam mereka adalah mustahil untuk menutup tetapi yang lain boleh disembunyikan oleh menggilap celik, membuat batu “kesukaran untuk mengenal pasti, tidak seperti, sebagai contoh, lukisan yang dicuri,” kata sumber polis.

Dalam kebanyakan kes, perompak bekerja dengan beberapa perantara, termasuk seorang tukang emas rendang bertanggungjawab bagi whittling turun permata yang menjadi batu kurang mudah dilihat.

Tetapi permata yang telah recut bernilai hanya sebahagian kecil daripada nilai asalnya.

cincin Kardashian boleh kehilangan tiga perempat daripada nilai selepas diolah, menurut polis.

Namun walaupun kesukaran untuk melupuskan permata mata-pop, mereka masih mengenakan tarik yang kuat ke atas pencuri, rompakan kelmarin yang terbaru dalam rentetan heists kurang ajar di seluruh Perancis pada tahun-tahun kebelakangan.

“Anda akan sentiasa mempunyai pelanggan yang mahukan batu atau untuk meleburkan logam,” pakar polis itu menerangkan.

Hanya mencuri permata berharga dan menjadikan mereka tidak dapat dikenali untuk jenayah yang sempurna tidak membuat, namun.

Perompak juga perlu mempunyai sambungan dalam perniagaan barang kemas untuk mendapatkan harga yang baik untuk harta rampasan mereka.

Kumpulan itu yang berjalan ke kedai Harry Winston eksklusif di Paris pada tahun 2008 yang menyamar sebagai wanita itu berjalan jauh dengan barang rampasan bernilai sehingga 85 juta euro (RM395mil), gagal teruk pada halangan terakhir.

Mengetahui apa-apa tentang barang kemas, pemimpin kumpulan itu dari pinggir bandar Paris diamanahkan jualan kepada rakan.

kepintaran perdagangan permata rakannya membuktikan asas. Dalam empat tawaran, beliau berjaya mengumpul hanya € 483,000 (RM2.2mil). – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia