Home / Sukan / Marquez menang di Aragon untuk bergerak lebih dekat dengan gelaran ketiga

Marquez menang di Aragon untuk bergerak lebih dekat dengan gelaran ketiga

MADRID (Reuters) – Honda, Marc Marquez berakhir coretan MotoGP sebanyak lapan pemenang yang berbeza dan berpindah langkah besar lebih dekat dengan mengambil gelaran dunia ketiga dengan kemenangan di litar Motorland Aragon Sepanyol, semalam.

Pemain Sepanyol itu, yang kini mempunyai kelebihan 52 mata ke atas Yamaha Itali Valentino Rossi dengan empat baki perlumbaan, bermula di petak tetapi hampir jatuh pada pusingan ketiga sebelum kembali melalui bidang dari kelima.

Sepanyol Jorge Lorenzo, juara dunia bertahan Yamaha, tempat kedua.

Rossi terpaksa berpuas hati di tempat ketiga selepas mengetuai sehingga Marquez meninggal dia 12 pusingan daripada akhirnya.

Marquez kini mempunyai 248 mata kepada Rossi 196 dan, dengan 25 mata untuk kemenangan, pemain berusia 23 tahun itu berada di landasan untuk mengakhiri kejohanan dengan dua perlumbaan untuk ganti di litar Phillip Island Australia pada Oktober 23.

The lapan perlumbaan MotoGP lepas telah dimenangi oleh pelumba yang berbeza, yang pertama dalam kategori atas grand prix motosikal, dan kemenangan Marquez, keempat kempen, adalah beliau pertama sejak Jerman pada bulan Julai.

“Saya mula tidak begitu baik tetapi pada pusingan ketiga saya diserang kerana saya tahu bahawa rentak saya adalah lebih baik … tetapi saya lakukan kesilapan. Apabila saya membawa saya hampir hilang depan, “kata Marquez pusingan bergoyang-goyang ketiga.

” Apabila saya mendahului Valentino saya menolak dua pusingan dan kemudian apabila saya melihat jarak agak cukup saya hanya cuba untuk menjaga irama … Rossi telah mendapat mata dan kini kita berhenti dan ini adalah baik, “kata pemain Sepanyol itu, yang juga menetapkan pusingan perlumbaan yang paling cepat.

Lorenzo, yang terhempas di pagi memanaskan badan, yang dibuat lewat keputusan untuk pergi dengan tayar yang lebih keras belakang dan ia berhasil kerana dia lulus Itali dengan lima pusingan.

Rossi tinggal bersamanya tetapi meniup peluang beliau untuk merebut kembali mendahului apabila dia keluar lebar. dia memandang tayar beliau belakang, dan yang di atas basikal Lorenzo, selepas melangkah keluar dari pada penamat.

“Kami bermula dengan suasana yang berbeza … tetapi pada akhirnya saya berputar banyak,” kata pengurus dari Itali, yang mempunyai mendahului awal daripada Suzuki Sepanyol Maverick Vinales.

“dua pusingan untuk pergi saya melakukan kesilapan dalam brek dan terpaksa pergi luas, jika tidak kita boleh berjuang untuk tempat kedua. Tetapi bagaimanapun podium adalah OK. “

(Laporan oleh Alan Baldwin di London, penyuntingan oleh Toby Davis)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.