Home / Berita / mangsa Singapura penunggang motosikal yang bertanggungjawab, berkata rakan-rakan

mangsa Singapura penunggang motosikal yang bertanggungjawab, berkata rakan-rakan

Visitors paying their respects at Mr Wong's wake in Jurong East yesterday. He was travelling in a convoy with five other riders to Fraser's Hill in Malaysia on Saturday morning when the accident happened.ST PHOTO: NG SOR LUAN.

Pelawat memberi penghormatan mereka di tengah Mr Wong di Jurong East semalam. Beliau telah berkonvoi dengan lima pelumba lain ke Bukit Fraser di Malaysia pada pagi Sabtu apabila kemalangan happened.ST PHOTO:. NG SOR LUAN

SINGAPURA: Dia memalingkan kepalanya untuk memeriksa titik buta selepas memotong sebuah bas. Tetapi pada masa Leonard Wong menoleh ke belakang dan ternampak tayar van di hadapan beliau di tengah-tengah jalan, tiada apa yang dia boleh lakukan.

motosikal Ducati Wong terkena tayar dan dia tercampak dari motosikal. Beliau meninggal dunia di jalan raya tidak lama kemudian. Maklumat yang jurutera teknologi, yang akan menjadi 26 hari ini, telah berkonvoi dengan lima pelumba lain ke Bukit Fraser, kira-kira 105km ke utara Kuala Lumpur di Malaysia, apabila kemalangan itu berlaku pada pagi Sabtu berhampiran Seremban di Lebuhraya Utara-Selatan.

Pada ekoran beliau dalam Jurong East Street 21 malam tadi, rakan-rakannya dalam konvoi itu menceritakan kejadian itu. Wong adalah pelumba terakhir dalam konvoi berkenaan, kata mereka. “Saya berada di depan jadi saya mengangkat tangan saya untuk memberi amaran kepada mereka bahawa terdapat serpihan di jalan raya,” kata Tan Teck Kian, 23, yang bekerja di industri farmaseutikal.

Isyarat diturunkan kepada pelumba lain, tetapi Wong tidak mungkin telah melihat ia kerana dia telah memeriksa titik buta, kata Lin You Zhai, 26, pelumba keempat dalam konvoi tersebut.

“Dia memeriksa titik buta sebelum menukar lorong, dan apabila dia memandang ke hadapan, dia memukul tayar,” kata Lin, mahasiswa. “Tiada sesiapa yang menyangka tayar di jalan raya.”

Kumpulan itu telah menyambung bersama-sama apa yang berlaku melalui rakaman yang dirakam dengan kamera GoPro yang ada pada mereka.

Lin berkata ia mengambil masa 30 minit untuk ambulans yang pertama tiba. “Kalau mereka datang lebih awal … (Wong) mungkin mempunyai peluang untuk terus hidup,” katanya.

Berita Harian adalah pada ekoran beliau semalam selama kira-kira dua jam dan diperhatikan lebih daripada 150 rakan-rakan dan ahli keluarga memberi penghormatan mereka.

Kawan kata Wong adalah seorang Bikers bertanggungjawab dan berpengalaman yang tidak sedikit sekali pada gear keselamatan. Beliau juga terbuka dengan perkongsian tip menunggang selamat.

Akaun pengurus Andrew Luo, 58, berkata: “Dia berhati-hati dan berhati-hati Dia adalah jenis orang yang akan menjaga sekumpulan pelumba apabila mereka pergi (ke Malaysia)..”

rakan-rakan lain juga ingat Wong sebagai “orang lucu” dalam kumpulan. “Dia sentiasa tahu bagaimana untuk membuat orang ketawa,” kata ejen insurans Christine Boo, 26.

Jasmine Lim, 29, sepupu kepada Wong yang telah hidup dengan dia sejak mereka remaja, berkata beliau “sangat pintar dan berguna”. Beliau berkata: “Bila-bila masa sesuatu patah di dalam rumah, beliau akan membaikinya.”

Wong adalah anak tunggal dan ibu bapanya bercerai. Dia tinggal bersama ibu dan saudara-saudaranya.

“Ibu beliau bimbang mengenai beliau (berbasikal), tetapi dia akan sentiasa cuba untuk meyakinkan dia,” kata Lim. – Berita Harian / Asia News Network

.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.