Home / Berita / Man yang mengambil video upskirt dan di katalog mereka dengan kecantikan dipenjara 15 minggu

Man yang mengambil video upskirt dan di katalog mereka dengan kecantikan dipenjara 15 minggu

SINGAPURA: A promoter teknologi maklumat berusia 28 tahun itu mengambil video upskirt 33 wanita dan kemudian diberi nilai mangsa dengan bagaimana “cantik” mereka, telah dihukum penjara 15 minggu di sini.

Ryan Er Wei Kiat menilai mangsanya daripada satu hingga empat bintang, dengan empat bulan yang tercantik, dan katalog video dalam folder pada komputer. Beliau juga cuba untuk menangkap wajah-wajah mangsa beliau dalam video itu.

Dia ditangkap merah dengan tangan di stesen MRT pada 2015 tetapi berjaya melarikan diri. Polis berjaya mengesan dia ke polis sebulan kemudian.

Pada hari Selasa, Er dipenjara selama 15 minggu selepas mengaku bersalah terhadap 10 daripada 33 tuduhan menghina kehormatan seorang wanita. Kiraan baki telah diambil kira semasa menjatuhkan hukuman.

Mahkamah diberitahu bahawa seorang wanita yang sedang dalam perjalanan sehingga eskalator di Stesen MRT Somerset pada kira-kira jam 11.15 pagi pada 24 Ogos 2015, merasakan sentuhan pada bahagian belakang paha kanannya, antara kakinya.

“Apabila dia berpaling, dia melihat Er berdiri rapat di belakang beliau dan menarik balik tangannya dari bawah pakaian beliau. Tangannya memegang telefon bimbit,” kata Timbalan Pendakwa Raya (DPP) Michael Quilindo.

Mengesyaki Er telah mengambil satu gambar upskirt beliau, mangsa yang bertanya kepadanya untuk menunjukkan kandungan Nota Samsung beliau 2 telefon.

Bagaimanapun, beliau enggan dan cuba untuk meninggalkan dengan berjalan kaki. Beliau juga sedang main-main dengan telefon beliau.

“perebutan A kemudian tercetus dan Er secara ringkas menunjukkan gambar beberapa untuk mangsa dalam galeri telefon bimbit itu. Er kemudian berjaya melarikan diri dari tempat kejadian,” kata Timbalan Pendakwa Raya Quilindo.

identiti

Er telah ditubuhkan oleh polis melalui rakaman kamera litar tertutup dan siasatan susulan.

Beliau telah ditangkap di rumah pada 28 Sept, 2015, dan dimasukkan ke mengambil video paha dalaman mangsa dan seluar dalam di Ogos 24.

Beliau telah disimpan video, yang juga ditangkap muka mangsa, dalam komputernya.

Komputer juga mempunyai video paha dalaman dan seluar dalam pelbagai wanita lain yang tidak diketahui. Mereka telah dibawa antara Julai dan September 2015.

Er mengaku mengambil video di lokasi yang tidak diketahui di Singapura pada telefon bimbitnya. Dia akan memindahkan video upskirt dia telah mengambil untuk komputer dan katalog ke dalam folder.

Ketika rayuan peguam Er Amarjit Singh Sidhu berkata anak guamnya sangat sesal dan menjalani kaunseling. Er telah bertindak keluar dari dorongan akibat tekanan dari sekolah dan kehilangan bapanya pada tahun 2008, katanya.

Er, yang mempunyai diploma dalam pengkomputeran mudah alih dan tanpa wayar dari Temasek Polytechnic, juga menulis surat memohon maaf kepada mangsa, yang dia diserahkan kepada mahkamah.

Hukuman maksimum kerana menghina kehormatan seorang wanita adalah penjara setahun dan denda. – Berita Harian / Asia News Network

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Incoming search terms:

kerja kosong malaysia