Home / Teknologi / MAN VW untuk menjual trak dengan perkhidmatan digital baru dari 2017

MAN VW untuk menjual trak dengan perkhidmatan digital baru dari 2017

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Smarter trucks: Renschler in front of a MAN truck in Hanover, Germany. MAN has developed a cloud-based platform called RIO capable of connecting those in the freight transport business, including hauliers, dispatchers and receivers while feeding truck drivers traffic and navigation data, VW said. — EPA

trak lebih pintar: Renschler di hadapan sebuah trak MAN di Hanover, Jerman. MAN telah membangunkan berasaskan awan platform dipanggil RIO mampu menyambung mereka dalam perniagaan pengangkutan barang, termasuk syarikat pengangkutan, penghantar dan penerima sambil makan data pemandu lori trafik dan pandu arah, berkata VW. – EPA

BERLIN: Volkswagen MAN bahagian akan tahun permulaan seterusnya menjual kenderaan perdagangan tugas berat dengan perkhidmatan digital baru untuk membuat trak yang lebih cekap, kerana VW kelihatan cabaran saingan Daimler dan Volvo AB.

pembuat Truck mencari pendapatan baru dari perkhidmatan yang berkaitan yang boleh membuat kenderaan yang lebih selamat dan lebih cekap. Untuk armada trak yang besar, yang boleh memberi penjimatan besar.

MAN telah membangunkan berasaskan awan platform dipanggil RIO mampu menyambung mereka dalam perniagaan pengangkutan barang, termasuk syarikat pengangkutan, penghantar dan penerima sambil makan data pemandu lori trafik dan pandu arah, VW berkata pada hari Selasa.

Melalui RIO, syarikat logistik akan dapat yang lebih baik kapasiti penggunaan kenderaan, mengurangkan perjalanan kosong, menjimatkan bahan api dan mengelakkan kesesakan lalu lintas, VW berkata dalam satu kenyataan yang disiarkan pada malam trak Hanover menunjukkan.

“Ini adalah berita baik untuk pelanggan-pelanggan kami kerana perniagaan mereka akan menjadi lebih menguntungkan,” kata Ketua trak VW Andreas Renschler.

pembuat terbesar di Eropah telah berkata ia merancang untuk melabur ratusan juta euro untuk mengembangkan alat digital untuk trak, kerana ia bertujuan untuk mengejar dengan Daimler dan pesaing lain kepada pembangunan logistik pintar dan trak disambungkan.

sedia ada produk Daimler termasuk Fleetboard, yang dilancarkan pada tahun 2000. Perisian ini mengumpulkan data seperti kelajuan purata dan tingkah laku brek, membolehkan operator pengangkutan untuk menganalisis gaya memandu dan akhirnya menjimatkan 10% kepada 15% untuk bahan api, Daimler telah berkata.

RIO boleh digunakan oleh pengendali armada, syarikat pengangkutan kecil dan sederhana dan syarikat-syarikat lain, MAN Ketua digital Markus Lipinsky berkata, memetik Continental dan TomTom NV di kalangan rakan kongsi awal.

“Saya yakin bahawa tiada syarikat teknologi boleh dengan sendirinya menghadapi kerumitan perniagaan logistik,” kata Lipinsky. “Sebab itu kita sedang mencari untuk kenalan dengan seberapa ramai rakan-rakan yang mungkin.” – Reuters

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *