Home / Sukan / Man United berkembang tanpa Rooney di bangku

Man United berkembang tanpa Rooney di bangku

(Reuters) – Jika prestasi Manchester United dalam 4-1 kekalahan Bahasa Inggeris juara Leicester City pada hari Sabtu apa-apa untuk pergi oleh, Wayne Rooney mungkin berjuang untuk mendapatkan kembali ke dalam sebelas permulaan.

Dropped oleh pengurus Jose Mourinho ke bangku simpanan selepas beberapa siri persembahan miskin, Rooney membuat penampilan cameo selepas dia digantikan Marcus Rashford pada minit ke-83.

Walaupun kapten kelab melanda positif kerana dia melambai dan bertepuk tangan peminat kerana dia menuju ke terowong, peranannya sebagai pemacu pasukan itu adalah di bawah ancaman yang serius selepas Amerika berkembang pesat dengan Juan Mata mengisi kedudukannya dengan hebatnya.

dengan Ander Herrera juga pilihan untuk Marouane Fellaini di bahagian tengah bersama Paul Pogba, sebelah Mourinho kelihatan lebih seperti Amerika vintaj yang sering dipijak lawan mereka di Old Trafford di bawah pengurus Alex Ferguson.

hebat link-up bermain serta pergerakan bola pesat dan tidak dapat diramalkan, jarang dilihat sejak persaraan Ferguson pada tahun 2013, membawa pemenang rekod 20 kejuaraan liga yang hampir nyata 4-0 separuh masa pertama mendahului diberi perjuangan baru-baru ini.

Jangan sekali-kali cukup berbakat sebagai bekas rakan pasukannya Cristiano Ronaldo atau terkini pengambilalihan lima bintang United, Zlatan Ibrahimovic, Rooney sekali ditentukan permainan sebahagian besarnya terima kasih kepada kadar kerja yang besar dan pencerobohan.

Tetapi dengan kadar beliau berkurang, Rooney seolah-olah telah mencapai jalan buntu, yang tidak seorang penyerang keluar dan keluar atau pemain tengah.

Percubaan untuk menggunakan dia sebagai penyerang bermain di belakang seorang lelaki sasaran juga telah tidak berkesan kerana keupayaannya untuk menghidupkan dengan cepat dan berlari di belakang pemain pertahanan telah menurun.

Mourinho terkenal dengan kekejaman beliau terhadap nama-nama besar apabila mereka berhenti menyampaikan dan dengan tekanan ke atas Portugis untuk membawa trofi utama kembali ke Old Trafford, dia mungkin akan berpegang kepada apa sahaja kerja-kerja di atas padang.

bola sepak mengalir bebas yang bertiup Leicester jauh akan memberinya banyak makanan untuk berfikir.

(Penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.