Home / Sukan / Man City Sterling kredit Guardiola untuk kenaikan dalam bentuk

Man City Sterling kredit Guardiola untuk kenaikan dalam bentuk

(Reuters) – Raheem Sterling memuji pengurus Manchester City Pep Guardiola untuk membantunya pulih beliau tahun, khususnya untuk menggalakkan pemain sayap itu untuk “menikmati menjaringkan gol.”

Sterling mendapati belakang bersih hanya enam kali dalam 31 perlawanan Liga Perdana Inggeris musim lalu dan dicerca oleh sebahagian peminat England selepas miskin kempen Euro 2016 di negara ini.

Walau bagaimanapun, pemain berusia 21 tahun itu kagum bawah Guardiola kempen ini, menjaringkan empat gol dalam enam perlawanan liga. Beliau juga telah dinamakan sebagai pemain Liga Perdana Inggeris daripada bulan Ogos.

“Pengurus telah memberitahu saya untuk menikmati matlamat pemarkahan dan melihat bola masuk ke dalam gawang. Dia memberikan semua orang keyakinan, bukan hanya saya, “Sterling memberitahu media British.

Sterling menjaringkan gol dalam kemenangan 3-1 City di Swansea City pada Sabtu, kemenangan yang terbentang mendahului mereka di puncak liga kepada empat mata.

“Dia memberikan semua orang kepercayaan dan motivasi. ucapan beliau sebelum (permainan) adalah hebat dan ia bermakna bahawa apabila anda keluar ke padang anda benar-benar bersemangat untuk permainan,” Sterling ditambah.

Guardiola, yang telah membimbing kelab itu untuk enam liga berturut-turut menang musim ini, kata Sterling dan seluruh pasukan yang diperlukan untuk meningkatkan dalam ketiadaan pemain tengah Kevin de Bruyne, yang terpaksa dikeluarkan kerana kecederaan hamstring di Stadium Liberty.

“Kevin tidak akan bermain permainan yang akan datang dan kini kita perlu terus bermain dan memenangi perlawanan tanpa dia. Kita perlu berbuat demikian, “kata Guardiola.

” Raheem merasakan. Dia merasakan bahawa rakan sepasukan menghargai usaha beliau – kakitangan, jurulatih -.. Kami sangat gembira tentang apa yang dia mempunyai

“Tetapi sekali lagi ini hanya September saya mahu menjadi pada bulan Mei dengan satu perlawanan kiri tetapi kita berada dalam bulan September dan kami hanya bermain enam perlawanan. kami mempunyai banyak permainan untuk bermain. “

City akan berkunjung ke Tottenham Hotspur, yang menduduki tempat kedua dalam jadual, pada hari Ahad.

(Laporan oleh Ian Rodricks di Bengaluru, mengedit oleh Nick Mulvenney)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.