Home / Berita / makanan ringan wanita Taiwan pada bun semasa taufan, menjadi sensasi talian

makanan ringan wanita Taiwan pada bun semasa taufan, menjadi sensasi talian

A photo of a Taiwanese fruiterer eating a pork bun during Typhoon Megi caught the attention of netizens after it was published by the Wall Street Journal.

A gambar seorang penjual buah-buahan Taiwan makan bun daging babi semasa Taufan Megi menarik perhatian pengguna internet selepas ia telah diterbitkan oleh Wall Street Journal.

A penjual buah-buahan Taiwan berusia 52 tahun mendapati dirinya tidak disangka-sangka terkenal selepas Wall Street Journal yang diterbitkan di gambar beliau untuk menggambarkan cerita pada Taufan Megi.

Wanita itu, yang bernama Taiwan Apple Daily sebagai Mrs Dai , telah chomping pada bun daging babi dalam hujan lebat apabila dia telah ditangkap melalui lensa jurugambar Associated Press.

dengan bun habis dimakan dalam satu tangan, Puan Dai muncul bimbang dengan hakikat bahawa payungnya telah pun ditiup dalam keluar oleh angin taufan, yang mencecah kelajuan maksimum 200kmh.

pengguna Internet memuji beliau. Mereka melihat Puan Dai sebagai memilih untuk mengutamakan snek tradisional beliau dalam menghadapi azab meteorologi berlaku.

Sesetengah memanggilnya paparan ikon semangat kebangsaan Taiwan.

Satu rendition kartun tempat kejadian bertajuk, “Anda boleh mempunyai payung, tetapi tidak bun!”

Mrs Dai tidak menikmati kemasyhuran barunya, walaupun.

Apple Daily melaporkan bahawa dia fikir ia adalah strok sakit nasib sebaliknya, dan kini terlalu takut untuk pergi ke kerja, takut perhatian orang ramai

Taufan Megi melanda Taiwan awal minggu ini, membunuh empat dan mencederakan lebih daripada 500. -. Berita Harian / Asia News Network

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.