Home / Makanan / Makan snek rahsia: Apabila curiga santapan anda adalah baik untuk anda

Makan snek rahsia: Apabila curiga santapan anda adalah baik untuk anda

Snacking secrets: When sneaking a bite is good for you

Lima hari BananamelChallenge terbuka kepada semua orang; setiap laci dalam Peti Bananamel mengandungi hidangan Nestum Grains & More Banana Caramel, ditambah buah-buahan kering, kacang atau biji.

-Sponsored-

Snek secara strategik yang dirancang ialah rahsia untuk pemakanan sihat sepanjang masa

dalam kepentingan pemakanan sihat, makan snek dengan baik adalah senjata rahsia dalam diet yang kutu semua kotak yang betul -. memuaskan bukan sahaja selera makan tetapi selera dan juga, memberikan tenaga sepanjang hari dan dimuatkan dengan pemakanan yang seimbang.

Satu pilihan yang baru untuk primo snackage, NESTUM ® Grains & More Banana Caramel amat sesuai ke dalam falsafah tersebut. Dibuat dengan beras, gandum dan jagung dan pisang sebenar, ia kaya dengan vitamin C dan E, protein, karbohidrat kompleks dan serat. Pisang juga kaya dengan kalium – karamel sahaja baik untuk jiwa

Untuk atlet Ironman, pengasas Kia Kaha Kecergasan dan pelatih peribadi Karen Siah, 30, makan snek adalah hobi Malaysia – tetapi terlalu ramai orang tidak melakukan pergi untuk makanan yang sesuai, atau memanjakan diri di bahagian yang betul. Penyelidikan Barometer Makanan Malaysia 2013 punggung tanggapan bahawa, kerana ia menunjukkan bahawa snek tiga daripada lima rakyat Malaysia setiap hari … ke atas barangan seperti gula-sarat kuih atau berkalori tinggi biskut

Dan itulah di mana snek mendapat rep yang tidak baik -. Tetapi ia adalah satu mitos bahawa makan snek sebagai amalan yang membawa kepada pertambahan berat badan.

Menurut Garis Panduan Pemakanan Malaysia, tiga kali sehari tambah satu atau dua makanan ringan yang berkhasiat (200 hingga 300 kkal setiap satu) adalah pelan hidangan untuk bertujuan untuk.

“Adalah penting untuk memulakan gaya hidup snek yang sihat, yang adalah tentang menyedari makanan yang betul dan saiz bahagian untuk makanan ringan,” kata Siah . . NESTUM ® Grains & More Banana Caramel hanya 110kcal setiap hidangan

jadual latihan sibuk Siah bermakna bahawa snek adalah lebih daripada hobi yang menyenangkan – ia adalah satu komponen yang diperlukan dalam ritual pemakanan sendiri

“. Oleh kerana jadual saya, saya akhirnya mengambil sarapan dan makan malam pada masa-masa yang cukup ganjil. Saya memerlukan makanan ringan, jadi saya tidak mendapat lebih-lapar, “katanya. Lebih-lapar orang juga cenderung untuk terlebih menikmati! Snek yang sihat akan menyediakan tenaga yang cukup untuk mendapatkan anda melalui hidangan seterusnya, dan juga membantu anda untuk mengelakkan pesta minum-minum makan.

Ironman athlete, Kia Kaha Fitness founder and personal trainer Karen Siah believes in healthy snacking.

atlet Ironman, pengasas Kia Kaha Kecergasan dan pelatih peribadi Karen Siah percaya tabiat makan snek yang sihat.

pelantikan latihan pertama Siah boleh menjadi seawal pukul 6.30 pagi, jadi dia perlu snek sekali pada kira-kira jam 10.30 pagi, sebelum dia mempunyai makan tengah hari dan sekali lagi pada pukul 3.30 petang untuk menambah tenaga beliau.

“makan malam saya biasanya hanya selepas 09:30 dan kerana kerja saya begitu fizikal, saya cenderung untuk mencari makanan yang memberikan tenaga,” katanya.

dia tidak bersendirian dalam usaha beliau untuk makanan yang memberikan tenaga. Sebagai seorang ibu baru, Hui Mathews, 29, mendapati masa dan pemakanan bahawa tahap juga faktor untuk mengambil kira.

“Dengan bayi yang berusia sembilan setengah bulan, ditambah menjalankan perniagaan saya sendiri, saya mendapati bahawa saya tidak sentiasa mempunyai masa untuk makan, “kata pengasas sukan jenama Ash Menjadi lincah. Snek pada NESTUM ® Grains & More Banana Caramel juga memberi tenaga yang amat diperlukan beliau.

“Dan saya mendapati bahawa saya lebih kurang goyah!” Katanya.

“Kerana saya menyusukan anak, saya juga lebih prihatin tentang mendapatkan julat yang betul dan jumlah nutrien, dan saya mendapat bahawa dengan Nestum, “kata Mathews. Dia juga kipas angin kerana dia merasakan bahawa ia adalah satu, sumber berpatutan diakses nutrien – satu pertimbangan penting kerana harga makanan meningkat

Hui Mathews, founder of sportswear brand Ash Be Nimble, is even more concerned about proper nutrition now, because she is a new mother.

Hui Mathews, pengasas sukan jenama Ash Menjadi lincah, adalah lebih. lebih mengambil berat pemakanan sekarang, kerana dia adalah seorang ibu baru.

The kelazatan NESTUM ® Grains & More Banana Caramel adalah perkataan terakhir. Rasa tidak merupakan faktor yang boleh diabaikan dalam mana-mana pilihan snek -. Memilih sesuatu yang lazat membuat tabiat yang sihat lebih mudah untuk berpegang kepada

Siah membesar minum NESTUM, dan mempunyai kenangan bagaimana keharumannya memberi isyarat sebagai ibunya dicampur minuman. “Banana Caramel Minuman yang baru benar-benar sedap, saya suka pisang,” katanya.

Siah dan Mathews adalah dua daripada lima personaliti mengambil bahagian dalam cabaran #bananamel, yang diadakan bersempena dengan pelancaran NESTUM ® Grains & More Banana Caramel.

yang lain ialah artis & pengacara Hunny Madu, fesyen stylist Min Luna dan blogger gaya hidup Nisa Kay.

Bertujuan menggalakkan snek sihat di seluruh negara, cabaran lima hari pusat di seluruh PO Bananamel. Setiap laci di dalam kotak memegang satu sajian NESTUM ® Grains & More Banana Caramel, ditambah bahagian-bahagian kecil kacang, biji benih dan / atau buah-buahan kering -. Snek yang lengkap dan sihat

Personaliti terperinci bagaimana mereka berpasangan makanan lain dengan NESTUM ® Grains & More Banana Caramel – Mathews mempunyai perempuan dengan beberapa yogurt asli, manakala Siah bermula hari itu dengan minuman yang berkhasiat dan sepotong roti bakar

“Ini cabaran lima hari adalah baik untuk mereka yang mempunyai. gaya hidup tidak aktif kerana ia menyediakan snek yang seimbang, “kata Siah, yang mengesyorkan menyerang salah satu daripada laci snek mini di sekitar 4 atau 05:00 – sebelum meninggalkan kerja dan menuju ke gimnasium atau anda berjalan-jalan petang

The BananamelChallenge terbuka kepada semua orang. Hanya pergi ke laman NESTUM MALAYSIA Facebook atau www.nestum.com.my bagi peluang untuk mendapatkan Bananamel Box anda sendiri.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia