Home / Berita / Liow: Malaysia dihormati di ICAO ke-39 Perhimpunan Agung

Liow: Malaysia dihormati di ICAO ke-39 Perhimpunan Agung

MONTREAL: Pada permulaan Pertubuhan Penerbangan Awam Antarabangsa (ICAO) ke-39 Perhimpunan Agung sebelum ini minggu, Malaysia amat dihormati dengan pemilihan Datuk Seri Azharuddin Abdul Rahman, Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam Malaysia, sebagai Presiden Perhimpunan ke-39.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai memuji keputusan itu berkata “Ini adalah bukti besar kepada kekuatan hubungan Malaysia dengan rakan-rakan negara dan rakan-penerbangan awam kami di seluruh dunia.”

Liow berkata Malaysia adalah sangat gembira kerana sokongan aktif dan penyertaan dalam ICAO telah menerima pengiktirafan itu.

“Selain itu, saya telah berpeluang untuk menangani Perhimpunan yang dihormati mengenai masa depan penerbangan awam global. Sekali lagi, saya menekankan kepentingan ICAO memainkan dalam memastikan keselamatan, kecekapan dan kemampanan dalam sektor ini, manakala mengulangi komitmen Malaysia untuk menyokong pelbagai inisiatif ICAO terhadap matlamat ini, “kata Liow.

Liow berkata Malaysia telah mengemukakan pencalonan untuk pemilihan semula kepada Majlis ICAO.

“Adalah menjadi harapan kami bahawa kami akan dapat terus memainkan peranan yang kuat dan aktif dalam organisasi antarabangsa yang penting ini,” katanya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.