Home / Teknologi / Lima perkara yang anda tidak tahu mengenai peranti baru Apple (dikemaskini)

Lima perkara yang anda tidak tahu mengenai peranti baru Apple (dikemaskini)

Update: Rupa-rupanya laman web ini kita asalnya mendapat “tidak safir” Maklumat dari yang telah dilakukan susulan sejak itu dan dilakukan ujian kimia luas pada lensa kamera iPhone dan ia seolah-olah ia adalah nilam, walaupun tidak seperti tahan sebagai kristal nilam pada jam tangan awal. Berikut adalah yang link video asal dan ia adalah susulan video di mana kanta kimia diuji dan kemudian diletakkan di bawah mikroskop elektron. Mereka tidak menguji butang Utama baru walaupun.

Dengan Apple Watch Siri 2 dan iPhone 7/7 Plus kira-kira untuk memukul kedai-kedai kami, masih banyak yang kita tidak tahu mengenai peranti baru Apple.

Walau bagaimanapun, kami telah melakukan beberapa siasatan dalam talian dan mendapati beberapa perkara yang sangat menarik.

Jadi di sini adalah lima perkara yang anda mungkin tidak tahu mengenai iPhone 7/7 Plus dan Watch Siri 2.

1) set semula Panas telah berubah

Semua orang tahu bahawa untuk mematikan iPhone anda perlu tekan lama butang kuasa dan kemudian sapu slider yang muncul.

Apabila iPhone anda membeku disebabkan oleh apl yang tidak beroperasi, bagaimanapun, dan anda bahkan tidak boleh mematikannya, anda perlu melakukan tetapan semula panas, yang digunakan untuk memerlukan menekan butang kuasa dan butang Utama bersama-sama sehingga anda melihat logo Apple muncul.

Walau bagaimanapun, sejak iPhone 7 dan 7 Plus kini mempunyai butang Utama yang pada asasnya didorong oleh perisian, set semula panas dengan cara ini tidak lagi mungkin.

Jadi bagaimana anda hangat menetapkan semula ditambah iPhone 7/7

Kaedah baru apabila iPhone anda 7 sepenuhnya membeku adalah untuk tahan butang kuasa dan kelantangan ke bawah butang sehingga but semula telefon kepada Apple logo.

Walaupun model aluminium Apple Jam Tangan Siri 2 mempunyai tahan calar seramik yang sama kembali sebagai model keluli tahan karat. (Gambar adalah daripada Apple Watch asal)

2) aluminium Apple Watch Siri 2 mempunyai seramik kembali

Pada generasi pertama Apple Watch, model aluminium mempunyai ion-X kaca di depan dan “komposit” kembali yang menempatkan sensor kadar jantung manakala model keluli dipaparkan tahan calar kristal nilam dan belakang seramik.

Kami diperiksa dan istilah “komposit” dalam kes ini bermakna bahawa aluminium asal Apple Watch sensor kadar jantung telah dilindungi oleh perumahan plastik bersalut keras yang bermakna mungkin telah terdedah kepada calar (yang boleh menjejaskan ketepatan jantung sensor kadar).

Walau bagaimanapun, dalam aluminium terkini Apple Watch Siri 2 model, Apple telah secara senyap-senyap membuat perubahan kepada perumahan sensor kadar jantung dan kini semua model aluminium menampilkan seramik tahan calar yang sama kembali sebagai model keluli.

Itulah perubahan cukup dialu-alukan, jika anda meminta kami.

The Lightning kepada 3.5mm penyesuai stereo bekerja dengan semua aksesori pihak ketiga yang lain yang palam ke pelabuhan.

3) The Lightning kepada 3.5mm stereo menyesuaikan diri o r berfungsi dengan peranti lain yang palam ke dalam port yang

Walaupun kita tahu bahawa iPhone dongle sedikit 7 untuk membenarkan fon telinga biasa dengan 3.5mm bicu stereo untuk bekerja seperti biasa, terdapat beberapa soalan sama ada peranti lain yang menggunakan port 3.5mm stereo akan bekerjasama dengan penyesuai.

Apakah jenis peranti anda boleh meminta? Well, terdapat agak beberapa peranti pihak ketiga yang palam ke dalam port 3.5mm stereo iPhone, seperti pembaca kad kredit, blasters inframerah, dan sensor cahaya terang.

Nah, dari apa yang kami telah mendapat tahu, alat-alat ini akan terus bekerja apabila anda memasang mereka ke dalam port Lightning menggunakan penyesuai.

Baik untuk mengetahui.

IPhone 7 Plus kadang-kadang lalai dengan kanta 28mm apabila anda zum.

4) iPhone 7 Plus kamera dual tidak sentiasa menggunakan lensa 56mm apabila anda zum.

Salah satu ciri utama iPhone 7 Plus adalah bahawa ia mempunyai kanta kedua yang berfungsi sebagai sejenis kanta zum apabila anda zum 2x.

Walau bagaimanapun, adakah anda tahu bahawa apabila anda menggunakan zum 2x dalam cahaya rendah, iPhone 7 Plus adalah yang paling mungkin hanya menggunakan lensa 28mm biasa dan melakukan tanaman dan saiz semula?

Rupa-rupanya, lensa 28mm f / 1.8 aperture menangkap lebih banyak cahaya dan menghasilkan imej yang lebih baik dalam cahaya rendah daripada kanta 56mm yang mempunyai bukaan f / 2.8.

Sebabnya Apple memilih untuk melakukan zoom dan tanaman untuk zoom cahaya rendah bukan hanya beralih kepada kanta 56mm adalah bahawa dengan lebih cahaya memukul sensor di hujung 28mm, ISO tidak perlu hadir setinggi yang bermaksud bahawa algoritma pengurangan bunyi tidak perlu bekerja keras untuk mengeluarkan bunyi (dan detail).

Panjang dan pendek itu adalah bahawa walaupun dengan kaedah zoom dan tanaman, lensa 28mm iPhone menghasilkan imej yang lebih baik daripada hanya beralih kepada kanta 56mm apabila anda zum 2x dalam keadaan cahaya rendah.

Butang Utama dan elemen hadapan lensa kamera tidak lagi diperbuat daripada kristal nilam pada iPhone 7/7 Plus. Butang Utama dilihat di sini dari iPhone 6 diperbuat daripada kristal nilam.

5) butang Utama dan kanta kamera pada iPhone 7/7 Plus tidak safir lagi

Salah satu acara kemuncak iPhone sejak ia diperkenalkan butang Utama dengan TouchID ialah ia diperbuat daripada tahan calar kristal nilam – mungkin, untuk memastikan tahan calar nilam butang Utama akan sentiasa bekerja lebih baik untuk mengiktiraf cap jari anda

.

Begitu juga, sejak 5S iPhone, Apple telah juga mula menggunakan kanta penutup depan nilam kristal untuk memastikan elemen hadapan kamera adalah calar percuma.

Walau bagaimanapun, ia kelihatan seperti dengan iPhone 7 dan 7 Plus, Apple telah pulang ke pilihan GorillaGlass biasa untuk kedua-dua butang Utama dan elemen kamera depan.

Siapa tahu mengapa Apple membuat perubahan tetapi jika anda membeli satu, kami cadangkan merawat butang Utama dan lensa kamera dengan penjagaan sedikit lebih daripada yang anda lakukan dengan model sebelumnya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.