Home / Sukan / Lewat Milner penalti memberikan Liverpool kemenangan 2-1 ke atas Swansea

Lewat Milner penalti memberikan Liverpool kemenangan 2-1 ke atas Swansea

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

1 Okt (Reuters) – James Milner menjaringkan penalti minit ke-84 kerana Liverpool telah menang satu permulaan yang amat berat dan terselamat menakutkan lewat untuk menang 2-1 di Swansea City pada Sabtu dan bergerak kedua dalam Liga Perdana Inggeris.

sebelah Juergen Klopp telah melihat kedua terbaik untuk banyak permainan, tetapi jika pasukan yang baik sering dinilai berdasarkan keupayaan mereka untuk mengutip mata apabila tidak bermain dengan baik kemudian Liverpool mengambil satu lagi langkah ke hadapan di Stadium Liberty.

Swansea, yang masih tanpa sebarang kemenangan liga sejak hari pembukaan musim ini, sepatutnya mendahului pada minit kelapan apabila Leroy Fer mencucuk rumah.

Ia mengambil masa sehingga separuh kedua untuk Liverpool untuk bangun dan mereka menyamakan kedudukan menerusi tandukan Roberto Firmino sembilan minit selepas babak kedua sebelum mengambil mendahului apabila Milner tenang sisi berkaki penalti ke tengah-tengah gawang.

Terdapat satu lepas masa mendebarkan untuk pengunjung, bagaimanapun, apabila Swansea Mike van der Hoorn mendapati dirinya tidak bertanda empat meter di dalam masa kecederaan, tetapi ditarik usahanya luas, meninggalkan Liverpool untuk meraikan kemenangan keempat berturut-turut .

“anda perlu menunjukkan setiap minggu yang anda bersedia untuk berjuang untuk keputusan,” kata Klopp selepas pasukannya berada dua mata di belakang pendahulu liga, Manchester City, yang bermain Tottenham Hotspur pada hari Ahad.

Mempertahankan keping set telah menjadi kelemahan berterusan untuk Liverpool dan Swansea dieksploitasi ia awal apabila sepakan sudut dari kiri itu pulang seluruh gawang oleh Borja Baston dengan Fer tidak bertanda untuk mencucuk gol keempat musim ini.

tidak ada kebangkitan segera daripada Liverpool dan Swansea bersemangat sepatutnya menambah gol kedua apabila Baston diketuai sepakan percuma Sigurdsson luas dari jarak dekat.

Ia mengambil masa sehingga separuh kedua untuk momentum untuk suis Liverpool menyamakan kedudukan dengan peluang yang sebenar pertama permainan.

Satu sepakan percuma Liverpool telah dibersihkan tetapi bola longgar bergelung kembali ke dalam kotak dengan Jordan Henderson dan Firmino berada di ekar ruang untuk menuju ke sudut bawah.

Ia kelihatan seperti Swansea mungkin bertahan tetapi sebagai saat ditandakan jauh Angel Rangel dikenakan ke belakang Firmino dan Milner dipertingkatkan untuk menjaringkan penalti keempat dalam liga musim ini.

miss

Van der Hoorn mengutuk Swansea dengan kekalahan keempat berturut-turut dalam semua pertandingan, penumpukan tekanan kepada pengurus Francesco Guidolin dan meninggalkan mereka keempat dari bawah dalam jadual.

“Pasukan kami adalah baik tetapi kita tidak berada dalam masa yang baik,” kata Guidolin.

“Pemain memberikan saya jawapan yang baik. Hubungan kami adalah baik.”

(Laporan oleh Toby Davis; mengedit oleh Ed Osmond)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *