Home / Sukan / Legia Warsaw untuk bermain Real Madrid secara tertutup

Legia Warsaw untuk bermain Real Madrid secara tertutup

ZURICH (Reuters) – kempen Liga Juara-Juara tidak berpuas hati Legia Warsaw mengalami satu lagi tamparan hebat semalam apabila mereka diperintahkan untuk menjadi tuan rumah seri impian mereka menentang Real Madrid dalam stadium kosong.

jawatankuasa disiplin UEFA berkata ia telah mengarahkan juara Poland untuk bermain permainan rumah seterusnya mereka secara tertutup berikut masalah penonton semasa kekalahan 6-0 rumah mereka dengan Borussia Dortmund awal bulan ini.

UEFA berkata Legia telah didakwa dengan gangguan orang ramai, mencetuskan bunga api, objek melontar, organisasi miskin, tingkah laku perkauman dan disekat tangga semasa perlawanan Kumpulan F menentang kelab Bundesliga.

kelab, yang menafikan tuduhan perkauman dan berkata mereka akan mengemukakan rayuan, juga telah didenda € 80.000 (£ 69,064.88).

Legia telah kehilangan dua perlawanan pertama mereka, gagal menjaringkan gol dan bolos lapan gol pada kepulangan mereka ke peringkat kumpulan Liga juara-juara selepas ketiadaan 21 tahun.

mereka berkunjung ke Real Madrid pada 18 Oktober maka tuan rumah juara bertahan pada perlawanan mereka seterusnya pada Nov 2.

( $ 1 = 0,8922 €).

“laporan media bahawa peminat Legia melaungkan” Jude, Jude, BVB “tidak benar. Ia telah ditentukan bahawa peminat telah melaungkan “Nutte Nutte BVB”. Ia memuji-muji menghina … yang digunakan oleh peminat pasukan Jerman yang lain, “kata Legia dalam satu kenyataan selepas permainan September 15.

” Ia tidak perlu bersifat perkauman atau anti-Yahudi. ”

Legia mempunyai sejarah yang panjang denda dan larangan stadium kerana peminat mereka ‘kelakuan ganas dan bersifat perkauman. tahun lepas, mereka bermain perlawanan Liga Europa menentang Ajax Amsterdam tertutup selepas dibenarkan untuk penyokong-penyokongnya tingkah laku perkauman .

Pada tahun 2007, mereka telah dibuang daripada Piala Intertoto berikut masalah orang ramai dan UEFA menyerahkan mereka larangan digantung selama setahun daripada pertandingan Eropah.

(laporan oleh Brian Homewood, laporan tambahan dengan Jakub Iglewski, penyuntingan oleh Pritha Sarkar dan Julien Pretot)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.