Home / Keluarga / ‘Kutu’ pada rambut anak anda mungkin telah menjadi lebih sukar untuk merawat

‘Kutu’ pada rambut anak anda mungkin telah menjadi lebih sukar untuk merawat

‘Kutu’ in your kid’s hair may have become more difficult to treat

Over-the-kaunter ubat untuk kutu mungkin tidak berfungsi lagi, kata kajian.

Kanak-kanak

Banyak biasa over-the-kaunter ubat kutu tidak lagi berkesan untuk berhenti critters daripada mengambil menetap di atas kepala kanak-kanak, menurut satu kajian yang yang mempunyai beberapa doktor mencadangkan ubat-ubat preskripsi dan bukan

dua pilihan bukan preskripsi khususnya bahawa ibu bapa sering membeli berhenti kutu -. permethrin dan pyrethrins bersinergi – tidak lagi boleh menyimpan pepijat jauh, kata Dr William Ryan, salah satu daripada penulis kajian.

“Selama beberapa dekad mereka telah secara meluas dan mudah didapati dan telah digunakan berulang kali, dan ia tidak dapat dielakkan bahawa perlawanan akan muncul apabila itu berlaku,” kata Ryan, bekas ketua pembangunan di Sklice, pembuat preskripsi kutu losyen.

“Lebih buruk lagi, apabila orang melihat mereka tidak bekerja, mereka terus-merawat semula, supaya semua penggunaan yang berulang-ulang hanya membuat kutu kepala semakin tahan,” Ryan.

Bagi kajian semasa, Ryan dan rakan-rakan diperiksa data daripada penyelidikan sebelum ini selesai pada ubat kutu terdapat di Amerika Syarikat hingga Oktober 2015.

Kembali pada tahun 1980-an dan 1990-an, ubat-ubatan biasanya berkesan selepas hanya satu rawatan, kajian penyelidikan yang ditemui. Beberapa kajian mendapati ubat-ubatan ini 100 peratus berkesan seawal 1998.

my s

Tetapi selepas itu, kajian sering dijumpai rawatan ini dibersihkan kutu dengan penggunaan tunggal kurang daripada separuh daripada masa yang .

satu kajian pada tahun 2009 mendapati bahawa mereka bekerja dalam penggunaan tunggal hanya 26 peratus daripada masa itu, atau kira-kira seperti yang berkesan sebagai plasebo, kata Ryan.

Rawatan rumah seperti jeli petroleum, mayonis dan minyak pati, tidak menunjukkan sebagai selamat atau berkesan, kajian penyelidikan ini juga ditemui.

Pada masa yang sama, beberapa produk preskripsi adalah berkesan dengan satu aplikasi walaupun tanpa proses membosankan menyikat keluar telur dengan tangan , analisis yang ditemui. Ini termasuk malathion, spinosad dan ivermectin topikal.

Satu lagi ubat preskripsi, benzyl alcohol, bekerja tanpa nit menyikat dengan dua aplikasi.

Walaupun menyikat adalah sesuai untuk membuang kutu mati dan telur, menyikat ketat boleh hanya menjadi sesuatu yang ibu bapa perlu lakukan atas sebab-sebab kosmetik, penulis membuat kesimpulan.

satu batasan kajian adalah bahawa sebahagian daripada yang over-the-kaunter ubat yang lebih tua, yang mungkin telah dibenarkan lebih banyak masa untuk kutu untuk membangunkan rintangan kepada produk.

Walaupun pilihan preskripsi mungkin lebih baik, mereka juga jauh lebih mahal, kata Dr Barbara Frankowski, seorang penyelidik pediatrik di yang tidak terlibat di Universiti Hospital Vermont kanak-kanak di Burlington Kajian. mereka yakin anak-anak mereka mempunyai kutu dan mereka menggunakan sekurang-kurangnya dua kali pada 7 hingga 10 jarak hari, kata Dr Bernard Cohen, seorang penyelidik pediatrik dan dermatologi di Johns Hopkins University di Baltimore yang tidak terlibat dalam kajian ini.

“Pertimbangkan produk preskripsi jika ini tidak berfungsi dengan cara yang tepat pada masanya,” kata Cohen.

Ia juga penting untuk memeriksa seluruh keluarga untuk kutu apabila seseorang mendapat dipenuhi, Cohen berkata.

“Tutup sentuhan fizikal adalah cara yang paling biasa untuk memperoleh kutu, kerana mereka tidak terbang atau melompat,” kata Cohen. “Saya masih berfikir bahawa salah satu masalah yang paling kerap tidak mengenal pasti hubungan rapat yang dipenuhi dan merawat mereka dengan sewajarnya,” katanya.

“Selepas rawatan, saya cadangkan tidak berkongsi sikat, berus, atau topi dengan sesiapa sahaja lain dan mengelakkan hubungan dengan mereka yang mungkin menjadi sumber yang belum dirawat, “Cohen berkata.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia