Home / Berita / KK polis membuat dada dadah besar

KK polis membuat dada dadah besar

Huge haul: ACP Chandra (third from left) and his officers with the confiscated syabu and money.

haul Besar:. ACP Chandra (tiga dari kiri) dan pegawai-pegawainya dengan syabu dan wang yang dirampas

KOTA KINABALU:. Polis Kuala menjaringkan dada dadah terbesar pada tahun ini, merampas lebih 1.2kg syabu bernilai kira-kira RM156,000 selepas menahan tiga lelaki

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu Asisten Komisioner M. Chandra berkata mereka menahan seorang lelaki berusia 50 tahun itu pada kira-kira pukul 10 pagi, Rabu.

“Selepas menyoal siasat, dia membawa kita kepada motosikalnya di mana terdapat tujuh paket kecil yang penuh dengan apa yang dipercayai syabu,” katanya kepada pemberita di sini semalam.

Lelaki yang diuji positif dadah, membawa polis ke lokasi lain di mana 13 lagi paket syabu ditemui dan juga RM43,000 yang disimpan di dalam peti keselamatan.

Keesokan harinya, kedua-dua lelaki yang lain, berusia 42 dan 45 tahun itu ditahan di sebuah pusat refleksologi di pusat komersial di pusat bandar, katanya.

ACP Chandra berkata, polis kemudian menyerbu sebuah pejabat di kompleks membeli-belah berdekatan dan mendapati lebih dadah yang disembunyikan di siling.

Turut dirampas dua kenderaan dan basikal.

Kedua-dua lelaki yang didapati negatif dadah, mempunyai sabitan yang dahulu setiap kerana memiliki DVD cetak rompak dan penyalahgunaan dadah.

ACP Chandra berkata dadah itu dipercayai telah dihantar ke negeri itu daripada Semenanjung Malaysia melalui kurier.

“Kami percaya bahawa orang-orang ini, yang telah aktif selama kira-kira enam bulan sekarang, mempunyai rakan sejenayah lain,” katanya.

Di Miri, kerjasama antara pihak polis di bandar dan Brunei diketuai kepada memecahkan salib sempadan rangkaian pengedaran dadah. Seorang lelaki ditahan pada Khamis.

Miri Ketua Polis Komisioner Khoo Leng Huat berkata, lelaki berusia 20-an, ditemui dengan lebih seribu pil pelbagai dadah, termasuk ketamin dan ecstasy, serta lebih daripada 1kg ganja mentah. Turut dirampas, beliau berkata, adalah wang tunai dan pelbagai barangan untuk perdagangan dadah.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.