Home / Sukan / Kim Swee berus off kritikan dengan memberi tumpuan kepada kerja

Kim Swee berus off kritikan dengan memberi tumpuan kepada kerja

PETALING JAYA: Jurulatih negara, Datuk Ong Kim Swee mengambil semua kritikan yang dilemparkan terhadapnya dalam usaha beliau kerana dia hanya memberi tumpuan kepada mendapatkan pasukan bersedia untuk bulan AFF Suzuki Cup yang akan datang.

Pada hari Jumaat, pemilik Johor Darul Ta’zim Tengku Ismail Sultan Ibrahim telah disiarkan di laman Facebook Johor Southern Tigers ‘bahawa pemain tidak akan bertambah baik walaupun selepas latihan selama empat bulan di bawah Kim Swee.

Rabu lepas, tiga Johor Darul Ta’zim (JDT) II pemain – pemain tengah Mohd Irfan Fazail dan penyerang Darren Lok dan Mohd Zaquan Adha Abdul Razak – tiba-tiba meninggalkan kem latihan di Wisma FAM, Kelana Jaya selepas diarah berbuat demikian oleh kelab mereka.

Dalam surat kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), JDT II berkata mereka hanya akan melepaskan tiga pemain empat hari sebelum friendly Malaysia menentang Singapura di Stadium Nasional di republik itu pada Oktober 7.

Di bawah peraturan FIFA, kelab mesti melepaskan pemain mereka empat hari sebelum perlawanan antarabangsa atau friendly.

“Anda tidak boleh menghalang orang daripada mengatakan perkara-perkara … bagi saya untuk menghentikan kritikan ini adalah untuk mendapatkan keputusan. Jika saya boleh mendapatkan keputusan, segala-galanya akan berhenti, “kata Kim Swee selepas sesi latihan skuad kebangsaan di Wisma FAM.

“Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) sentiasa menyokong saya.

“Sama ada kita buat atau tidak di Piala Suzuki … ia untuk saya menjawab selepas kejohanan itu.

“Serangan terhadap saya adalah normal … Saya telah berhadapan sejak satu hari … fokus saya semakin pemain bersedia untuk Piala Suzuki. Kritikan tidak akan berhenti dan berfikir tentang mereka tidak akan mencapai apa-apa “

World No. 158 dua perlawanan persahabatan yang akan datang Malaysia -. Terhadap No. 155 Singapura pada 7 Oktober dan No. 149 Afghanistan di Stadium Shah Alam pada Oktober 11 – adalah fasa terakhir Kim Swee persediaan untuk Piala Suzuki AFF dari 19 Nov-Dec 17.

Malaysia berada dalam Kumpulan B bersama tuan rumah, Myanmar, Vietnam dan kelayakan yang belum diberikan nama itu.

Pasukan kebangsaan telah dikritik berikutan beberapa keputusan suram dan Kim Swee berkata pemainnya lapar untuk membuktikan kebolehan mereka dan meningkatkan ranking dunia mereka.

“Para pemain sedar bahawa ada orang yang mahu pasukan untuk gagal dan ini adalah peluang terbaik untuk pemain untuk bangkit kepada cabaran itu,” kata bekas pemain antarabangsa.

“Ini bukan tentang saya … kanak-kanak lelaki bermain untuk kebanggaan negara … mereka yang terpilih perlu membuktikan bahawa mereka layak mendapat panggilan-up.”

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia