Home / Sukan / Kim Swee akhirnya mendapat Skuad latihan penuh untuk

Kim Swee akhirnya mendapat Skuad latihan penuh untuk

mesra

Kim Swee has called up Khairul Helmi Johari of Kedah (right) for the friendly against Singapore on Friday.

Kim Swee telah memanggil Khairul Helmi Johari Kedah (kanan) untuk perlawanan persahabatan menentang Singapura pada hari Jumaat.

PETALING JAYA:. Jurulatih Datuk Ong Kim Swee akhirnya mendapat untuk bekerja dengan skuad penuh sebagai kebangsaan pasukan bola sepak gear untuk persahabatan menentang Singapura pada Jumaat

Pada hari Isnin, Kim Swee mempunyai semua 30 pelatih untuk senaman di Wisma FAM di Kelana Jaya. Pemain dari, Johor Darul Ta’zim (JDT) Selangor, Kedah, Polis dan Terengganu FC II tidak dapat mendaftar masuk lebih awal kerana mereka terlibat dalam Piala AFC dan Piala Malaysia minggu lepas.

Tiga pemain JDT II – pemain tengah Mohd Irfan Fazail dan penyerang Darren Lok dan Mohd Zaquan Adha Abdul Razak – juga dilaporkan untuk fasa kedua latihan pusat. Kedua-dua baru Kemasukan – centrebacks Shahrom Abdul Kalam Selangor dan Khairul Helmi Johari Kedah – juga menghadiri sesi.

“Ia adalah baik untuk mempunyai semua pemain dalam latihan sekarang. Tetapi ia adalah terlalu awal untuk mengulas mengenai tahap kecergasan mereka kerana ini adalah sesi latihan penuh pertama, “kata Kim Swee.

“Kami hanya mempunyai tiga hari sebelum perlawanan jadi kami akan memberi tumpuan kepada persiapan taktikal. The XI bermula untuk perlawanan Singapura akan dipilih berdasarkan persembahan pemain pada ketiga-tiga hari, “katanya.

Selepas perlawanan menentang pemain nombor 155 Singapura di Stadium Nasional di republik itu, No. 158 Malaysia akan mengambil No. 149 Afghanistan dalam satu lagi perlawanan persahabatan di Stadium Shah Alam pada Oktober 11.

Kim Swee menggunakan dua perlawanan persahabatan sebagai persediaan untuk Piala Suzuki AFF dari 19 Nov-Dec 17. Malaysia berada dalam Kumpulan B bersama tuan rumah, Myanmar, Vietnam dan kelayakan yang belum diberikan nama itu.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.