Home / Teknologi / Ketua pengangkutan Amerika Syarikat: pembuat kereta akan kembali pandu sendiri pengawasan kereta

Ketua pengangkutan Amerika Syarikat: pembuat kereta akan kembali pandu sendiri pengawasan kereta

Pre-emptive move: Foxx said establishing voluntary guidelines now gives regulators a framework for when automakers or technology companies start pushing to get self-driving cars on the road. — Reuters

langkah Pre-emptive: Foxx berkata mewujudkan garis panduan sukarela kini memberikan pengawal selia rangka kerja apabila pembuat atau syarikat-syarikat teknologi mula menolak untuk mendapatkan diri memandu kereta di jalan raya. – Reuters

WASHINGTON: Setiausaha Pengangkutan Amerika Syarikat, Anthony Foxx kepada Reuters beliau menjangka pembuat dan syarikat teknologi akan mematuhi garis panduan sukarela jabatannya dikeluarkan bulan lalu bagi kenderaan autonomi.

The National Traffic Highway Pentadbiran Keselamatan (NHTSA), sebuah agensi jabatan Foxx, telah menggesa pembuat kereta secara sukarela mengemukakan butiran sistem kenderaan pandu sendiri kepada pengawal selia dalam 15 titik “penilaian keselamatan” dan menggesa negara-negara untuk menangguhkan kepada kerajaan persekutuan pada peraturan kenderaan paling.

Beberapa kumpulan sokongan telah menggesa jabatan Foxx untuk mengambil tindakan yang lebih keras untuk mengawal pembangunan kenderaan autonomi, menggubal peraturan-peraturan yang mengikat.

“Saya percaya kita akan mendapat pematuhan hebat industri auto,” Foxx kepada Reuters dalam satu temu bual di ibu pejabat Washington jabatan itu minggu lepas.

Foxx berkata mewujudkan garis panduan sukarela kini memberikan pengawal selia rangka kerja apabila pembuat atau syarikat-syarikat teknologi mula menolak untuk mendapatkan diri memandu kereta di jalan raya.

“Sekiranya kami tidak melakukan ini nescaya hari, sama ada satu atau dua tahun atau empat atau lima dari sekarang, apabila pengilang akan datang kepada kami dengan sebuah kereta autonomi dan kami akan menjalankannya melalui algoritma sama … kita akan mencipta kereta konvensional melalui, “kata Foxx.

Salah satu matlamat, Foxx berkata, adalah kurang preskriptif daripada pengawal selia biasanya berada dan memberikan syarikat-syarikat lebih banyak fleksibiliti dalam menangani 15 kawasan. Pembuat kereta dan lain-lain mempunyai dua bulan untuk mengulas mengenai garis panduan sebelum mereka berkuat kuasa.

NHTSA Pentadbir Mark Rosekind berkata dalam satu siaran temu bual C-SPAN Sabtu bahawa peraturan-peraturan keselamatan auto utama baru-baru ini telah mengambil enam hingga 10 tahun untuk menyelesaikan. kereta pandu sendiri yang berubah begitu pantas, beliau berkata, bahawa peraturan-peraturan “akan ketinggalan zaman sebelum anda pernah mendapat peraturan anda keluar.”

Dalam rangsangan untuk garis panduan, Jabatan California Kenderaan Motor Jumaat dicadangkan disemak semula draf keperluan untuk ujian kenderaan autonomi yang memerlukan pengeluar untuk mematuhi garis panduan NHTSA untuk menguji di California.

garis panduan NHTSA ini datang sebagai pembuat kereta perlumbaan untuk meletakkan sistem memandu autonomi di jalan raya dan pengawal selia berebut untuk bersaing.

Syarikat-syarikat yang mempunyai pendekatan keselamatan yang terbaik akan membantu akhirnya NHTSA menulis peraturan mengikat, berkata Rosekind.

Rosekind berkata bulan lepas agensi itu mahu unit Alphabet Inc Google, Uber Technologies Inc, Tesla Motors Inc dan lain-lain untuk menjawab soalan penilaian keselamatan dalam tempoh enam bulan mengenai kenderaan pandu sendiri dan sistem seperti Autopilot Tesla, yang membolehkan terhad bebas tangan memandu. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia