Home / Sukan / kesilapan pertahanan berharga Barcelona

kesilapan pertahanan berharga Barcelona

BARCELONA (Reuters) – ketakutan terbesar Barcelona apabila Lionel Messi mengalami kecederaan pangkal paha pada bulan lalu ialah bagaimana pasukan itu akan menghadapi dalam serangan tanpa penyerang berbisa.

Tetapi ketika menjaringkan gol tidak menjadi masalah buat juara La Liga yang mendapati bersih 11 kali dalam tiga perlawanan Messi telah terlepas, mempertahankan sememangnya telah menjadi isu.

penjaga gol Marc-Andre ter Stegen paparan miskin di Celta Vigo adalah sebahagian besarnya bertanggungjawab untuk kehilangan 4-3 Barca.

“Sekiranya Aku tidak melakukan kesilapan, kami boleh menang perlawanan ini,” Ter Stegen kepada pemberita. “Saya minta maaf untuk pasukan, yang berjuang keras.”

Dengan trailing pasukannya, 3-2, Ter Stegen menerima hantaran ke belakang daripada Jordi Alba dan menunggu sebelum cuba untuk menendang bola kepada beliau rakan sepasukan. Pablo Hernandez daripada Celta hanya dua meter jauhnya, walaupun, dan dibesarkan kaki kanannya untuk menyekat pas, bola memesongkan ke dalam gol untuk hadiah Celta mendahului 4-2.

“Bagi saya, ia adalah lulus yang seolah-olah satu yang betul, “kata Ter Stegen. “Ia tidak sepatutnya berlaku Ia lebih teruk untuk pasukan;. Saya rasa kita hilang kerana ia

.” Ia ralat. Saya tidak boleh berfikir sepanjang masa mengenai apa yang berlaku. Saya meneruskan, menyimpan kepala saya sehingga. Kami terus di atas jalan yang sama, dan begitu juga saya. “

Sebagai pemain Barca pergi ke rehat antarabangsa, walaupun, mereka akan mempunyai untuk mencerna usaha pertahanan miskin secara keseluruhan.

Celta menjaringkan perlawanan pembukaan mereka selepas mereka dipintas yang ingkar Ter Stegen pas yang telah dimaksudkan untuk Sergio Busquets dan Pino Sisto selesai dari jarak dekat.

matlamat Jeremy Mathieu sendiri kemudian memberikan Celta mendahului 3-1.

Barcelona di tangga keempat, dua mata di belakang pemimpin Atletico Madrid, yang terikat mata dengan Real tetapi di hadapan menerusi perbezaan gol.

Luis Enrique play sampingan di rumah untuk Deportivo La Coruna pada 15 Oktober sebelum menjadi tuan rumah bekas jurulatih Pep Guardiola dan Manchester City empat hari kemudian dalam Liga Juara-Juara.

(Laporan oleh Adriana Garcia, penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.