Home / Berita / Kerry berkata, dia kehilangan hujah untuk menyokong Syria diplomasi dengan daya -NYT

Kerry berkata, dia kehilangan hujah untuk menyokong Syria diplomasi dengan daya -NYT

WASHINGTON (Reuters) – Setiausaha Negara Amerika Syarikat John Kerry, dalam mesyuarat minggu lepas dengan sebilangan kecil orang awam Syria dan lain-lain, kata beliau telah kehilangan hujah dalam pentadbiran Obama untuk menyokong usaha-usaha diplomatik untuk menamatkan pertumpahan darah di Syria dengan ancaman menggunakan kekerasan tentera, New York Times melaporkan pada hari Jumaat.

akhbar itu berkata ia telah mendapat rakaman audio perbincangan 40 minit yang berlangsung di Mission Belanda ke PBB pada september 22.

kira-kira 20 peserta termasuk wakil-wakil daripada empat kumpulan Syria yang menyediakan pendidikan, menyelamat dan perkhidmatan perubatan di kawasan yang dikuasai pemberontak dan diplomat dari tiga atau empat negara, Times.

mesyuarat itu berlangsung hari selepas gencatan senjata Kerry telah berunding dengan Rusia telah runtuh dan memberontak kawasan -held bandar Syria Aleppo telah datang di bawah serangan udara berat kerana kerajaan Moscow dan Presiden Syria Bashar al-Assad ditolakkan rayuan Amerika untuk menghentikan penerbangan.

The Times berkata Kerry berulang kali mengadu bahawa diplomasi beliau tidak mempunyai telah disokong oleh ancaman serius kuasa tentera.

“Saya fikir anda melihat tiga orang, empat orang dalam pentadbiran yang semua telah berhujah untuk menggunakan kekerasan, dan saya kehilangan hujah,” kata Kerry dalam klip audio disiarkan di laman web Times.

“Kami cuba untuk mengejar diplomasi, dan saya memahami ia mengecewakan. Anda mempunyai tiada siapa yang lebih kecewa daripada kita, “kata Kerry.

Rakaman itu dibuat oleh bukan-Syria yang menghadiri sesi itu, akhbar itu melaporkan, sambil menambah bahawa beberapa peserta lain mengesahkan pasukan authenticity.Russian yang menyertai perang Syria tahun yang lalu, tip imbangan kuasa yang memihak kepada Assad, yang juga disokong oleh tentera darat Iran dan pejuang militia Syiah dari Lubnan dan Iraq.

The Times berkata beberapa orang dalam mesyuarat itu ditekan Kerry kepada apa yang mereka lihat sebagai percanggahan dalam dasar Amerika Syarikat.

Ia berkata seorang wanita, Marcell Shehwaro, bertanya “berapa ramai rakyat Syria” terpaksa dibunuh untuk meminta tindakan serius.

Kerry menjawab bahawa ” sikap acuh tak acuh Assad untuk apa-apa “boleh menolak pentadbiran Obama untuk mempertimbangkan pilihan baru, Times berkata, tetapi dia juga berkata bahawa” sebarang usaha American lagi untuk melengkapkan pemberontak atau menyertai perjuangan boleh memakan diri. “

The Times berkata Negeri jurucakap Jabatan John Kirby enggan mengulas mengenai apa yang disifatkannya sebagai perbualan peribadi. Jabatan Negara tidak segera bertindak balas kepada permintaan Reuters untuk mendapatkan komen.

(Laporan oleh Mohammad Zargham; Penyuntingan oleh Will Dunham)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.