Home / Percutian / Kepala ke Singapura untuk Seram Halloween Malam 6

Kepala ke Singapura untuk Seram Halloween Malam 6

Bayangkan membuka apa yang kelihatan sebagai kit pertolongan cemas, hanya untuk mencari koleksi ngeri otak berdarah, gemetaran bola mata dan dikerat jari tersangkut pada sarang laba-laba.

Itulah yang berlaku apabila saya tiba di Resorts World Sentosa di Singapura untuk Halloween Horror baru-baru Universal Studios Singapura Malam 6 (HHN6) media pratonton. Tetapi tidak perlu bimbang, otak sebenarnya satu cupcake yang penuh ais; bola mata, campuran yang lazat yang dibuat jeli; dan jari, biskut dengan badam. Mereka adalah sebahagian daripada kit akhbar!

Lebih 200 anggota media dari Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Vietnam, Filipina, dan China berada di majlis yang mempamerkan lima buah rumah berhantu dan dua zon menakutkan.

Kedua-dua Timur dan konsep Barat telah dipaparkan. Dan yang paling menakutkan adalah, sesetengah rumah berhantu dan zon menakutkan adalah berdasarkan kejadian sebenar kehidupan sebenar di Singapura dan luar negara.

“Tema tahun ini adalah kira-kira memeluk kegelapan dalam. Ia dalaman dan ia mendapat di bawah kulit. Itu sangat jelas dalam Badan Kerja, di mana kita benar-benar mendapatkan di bawah kulit di paparan. Dan juga dalam Hawker Centre Pembunuhan mana watak-watak sedang diserang dari dalam oleh keracunan radioaktif. Kami mengambil kira bukan sahaja pengaruh tempatan seperti Hospital Changi Lama Dan Hawker Centre Pembunuhan, tetapi juga pengaruh antarabangsa seperti Salem Witch House yang adalah American, March of the Dead – Mexican, Hu Li Inn – Cina, dan Suicide Forest – Jepun, . “kata Resorts World Sentosa naib presiden hiburan Andrea Teo, pada sidang akhbar selepas majlis itu

Beware – not all beautiful things are what they seem, at Hu Li’s Inn. — Photos: Resorts World Singapore

Berhati-hati – tidak semua perkara yang indah adalah apa yang mereka seolah-olah, di Hu Li Inn. Foto: Resorts World Singapore

Seterusnya untuk Die Mel Di (bijak ditukar dari Mel Drive-In), orang ramai menunggu pada menjangkakan tidak sabar-sabar untuk seram yang akan dilepaskan. Kepuh kabus dan pecah cahaya laser bergerak dengan irama denyutan, menyediakan pentas untuk malam. icon HHN6 Lady Kematian mendahului dengan penari dalam upacara pembukaan, dan Jack popular the Clown (yang dikejar kita seluruh karusel yang bergerak lewat malam itu) kembali dengan beliau berulang Nightmare Circus.

Badan Kerja, Persinggahan pertama kami, adalah berdasarkan kepada kehidupan artis Damien Shipman. Didorong gila oleh rasa bersalah apabila galeri seninya dibakar dengan keluarganya di dalam, dia mencipta karya seni yang mengerikan dengan badan-badan sebagai satu penghormatan kepada mereka. tempat mengerikan termasuk seorang wanita yang diletakkan melalui bergerak daging yang besar pengisar dan badan dengan organ-organ dalaman terdedah disembelih.

Hospital Lama Changi adalah berdasarkan kepada tempat sebenar dengan nama yang sama. Dikatakan menjadi salah satu top 10 tempat paling berhantu di Singapura, pesakit yang tidak tahu bahawa mereka adalah mati, pontianak askar dan tawanan perang dikatakan berkeliaran tempat itu. Dibina oleh British pada tahun 1935, ia berkhidmat sebagai kem tawanan perang semasa pendudukan Jepun, dan menjadi sebuah hospital selepas perang sehingga ia telah dikosongkan pada tahun 1997. perhatian yang besar itu telah diberikan kepada detail, bahawa “pengawal penjara “walaupun menjerit di Jepun

Resorts World Sentosa pengarah tentang peristiwa dan pengeluaran Scott Peterson berkata:.” Kami terpaksa melakukan banyak penyelidikan kerana terdapat banyak sejarah di belakang rumah, dan ia berdasarkan pengalaman sebenar . Semasa kami masih kecil, kita digunakan untuk menyelinap ke Hospital Lama Changi dan terdapat penjaga lama ini yang datang untuk mengusir kita jauh. Dan kemudian, kita mendapati, ia adalah hantu. Dan pengalaman seperti mencetuskan ketakutan. “

The Salem Witch House, berdasarkan Maison Deux-Six, adalah rumah daripada Witches DeFeo dalam 1692. Selepas disaman dari antara orang mati oleh peminat hari sihir moden, tiga ahli sihir melepaskan dendam mereka kepada orang-orang yang telah menganiaya mereka pada masa lalu.

A ghostly couple at the March Of The Dead.

beberapa hantu di March Of The Dead.

Peliknya, bukan sahaja adalah ahli-ahli sihir menakutkan, tetapi mereka sebenarnya indah ( melihat imej atas ). Saya hanya boleh bayangkan berapa lama ia mesti telah mengambil untuk mendapatkan mereka make-up dan rumit rambut tugasan selesai!

Pemilik Gerai dan pelanggan bertukar menjadi zombi daging keinginan setelah diracuni oleh makanan sekiranya tercemar ikan radioaktif di Hawker Pusat Pembunuhan. Walaupun tidak berdasarkan fakta, memasuki rumah ini adalah seperti melangkah kembali ke masa dengan perabot vintaj, pakaian, barangan untuk dijual, dan tandas mencangkung walaupun kotor ditemui di medan selera lama.

Hu Li Inn adalah berdasarkan kepada legenda Cina purba semangat musang. Di sini, bentuk-beralih syaitan yang menyamar sebagai wanita cantik tergoda lelaki supaya mereka boleh memakan diri mereka.

Menurut legenda, syaitan ini juga boleh membuat ilusi yang menunjukkan tempat-tempat yang terbiar sebagai istana indah untuk menipu mangsa mereka. Apa itu lagi tentang tidak mempercayai semua yang anda lihat?

A pontianak, soldiers and prisoners of war, and patients who don’t know they’re dead, are said to haunt the Old Changi Hospital.

pontianak A, tentera dan tawanan perang, dan pesakit yang tidak tahu mereka mati, dikatakan menghantui Old Hospital Changi.

Kami juga berpeluang untuk meneroka Zon Scare. Apakah perbezaan di antara rumah dan zon menakutkan? Resorts Word Sentosa naib presiden kanan tarikan Jason Horkin berkata: “zon menakutkan membolehkan anda untuk berinteraksi dengan watak-watak. Mereka telah dipanggil “zon mengambil gambar diri sendiri” kerana pengunjung boleh mengambil selfies dengan watak-watak, yang mungkin tidak selalu dapat di rumah-rumah kerana keamatan dan ruang terhad. “

The Suicide Forest, berdasarkan Aokigahara terletak di kaki Gunung Fuji, adalah tempat yang popular untuk membunuh diri. Di sini, kami terserempak dengan tempat mengerikan seperti orang gila dengan pisau berlumuran darah sebelah kereta yang rosak dengan mayat menggeletar isterinya di belakang.

kegemaran saya malam itu Mac Orang Mati , berdasarkan Dia de los Muertos (Hari yang mati), perayaan di Mexico. Indah dilaksanakan dengan perhatian yang besar kepada perincian seperti yang lain, perarakan ini dipaparkan berwarna-warni, terapung terang, dan pelbagai jenis watak-watak dalam “rangka” topeng dan pakaian mereka. OK, jadi ia adalah lebih cantik daripada menakutkan!


Lawatan media ini telah ditaja oleh Resorts Word Sentosa Singapura. Halloween Horror Nights 6 akan berlangsung selama 16 malam-malam tertentu di lima hujung minggu sehingga 31 Oktober Untuk maklumat lanjut, sila layari www.halloweenhorrornights.com.sg

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.