Home / Pendidikan / Kementerian: Masa untuk mengambil tindakan tegas untuk menghentikan buli di sekolah-sekolah

Kementerian: Masa untuk mengambil tindakan tegas untuk menghentikan buli di sekolah-sekolah

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

KUALA NERANG: Kementerian Pendidikan merancang untuk menguatkuasakan penggantungan satu tahun pada semua pelajar sekolah rendah dan menengah yang terlibat dalam kes-kes buli.

Menteri Pelajaran, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata pihaknya akan mendapatkan maklum balas daripada orang ramai mengenai rancangan itu dan jika semua orang bersetuju, ia mungkin akan dikuatkuasakan mulai Januari depan tahun.

“Ini adalah pelan di peringkat kementerian dan saya fikir ia adalah masa yang tindakan tegas diambil supaya kes buli di sekolah dihentikan.

“Buli di sekolah semakin serius dan kita perlu menanganinya dengan segera dan penggantungan adalah langkah yang terbaik,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui selepas merasmikan “Kasihi Pekebun “acara dan penyerahan bantuan daripada projek tambahan Aktiviti Ekonomi, di sini, semalam.

Mahdzir berkata tujuannya adalah untuk mengajar pelajar-pelajar lain pengajaran.

” mana-mana pelajar digantung yang disebabkan oleh duduk untuk mana-mana peperiksaan utama akan mempunyai untuk berbuat demikian pada tahun berikutnya.

“dalam tempoh penggantungan itu, pelajar berkenaan akan diminta untuk melakukan kerja-kerja amal atau dihantar ke pusat pemulihan bagi membolehkan mereka untuk masuk semula ke sekolah , “katanya.

Bagaimanapun, beliau berkata kementerian tidak mempunyai rancangan untuk mengusir pelajar bermasalah kerana ia akan menjejaskan masa depan mereka.

dalam perkembangan berasingan, Mahdzir berkata kementerian sedang memantau fenomena air pasang besar di beberapa tempat di seluruh negara.

Beliau berkata setakat ini, tiada sesi persekolahan terjejas akibat fenomena. Beliau berkata kementerian akan memberi laporan terlebih dahulu kepada Pejabat Pelajaran Daerah jika terdapat mana-mana sekolah yang terlibat. -Bernama

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *