Home / Berita / kemalangan kereta api melalui stesen Hoboken New Jersey – laporan

kemalangan kereta api melalui stesen Hoboken New Jersey – laporan

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

HOBOKEN, NJ (Reuters) – Sebuah kereta api komuter dibajak ke dalam stesen di New Jersey pada ketinggian waktu puncak pagi Khamis, membunuh seorang wanita di atas platform dan mencederakan lebih daripada 100 orang kerana ia dibawa turun sebahagian daripada bumbung dan bertaburan serpihan lebih legar.

Saksi menyifatkan adegan menakutkan sebagai hadapan kereta api merempuh perhentian trek pada kelajuan tinggi dan ke dalam terminal Hoboken itu, menumbangkan tiang sokongan dan mewujudkan huru-hara di salah sebuah hab transit paling sibuk di kawasan New York City.

“Kami tidak mempunyai tanda bahawa ini adalah apa-apa selain daripada kemalangan tragis tetapi … kita akan membiarkan penguatkuasaan undang-undang profesional meneruskan fakta, “kata Gabenor New Jersey Christie pada sidang akhbar di Hoboken bersama Gabenor New York, Andrew Cuomo.

Kereta Api # 1614 berasal dari bandar Spring Valley di negeri New York dan pada akhir perjalanan selama sejam apabila ia terhempas.

Jurutera kereta api, atau pemandu, cedera dan dibawa ke hospital tetapi kemudiannya dibebaskan, kata pegawai, tanpa memberikan butiran kecederaan yang dialaminya.

media tempatan dikenal pasti jurutera sebagai Thomas Gallagher, memetik sumber-sumber yang tidak dinamakan, dan berkata beliau telah bekerjasama dengan penyiasat.

AS Naib Pengerusi Lembaga Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan Bella Dinh-Zarr sidang akhbar berasingan di Hoboken penyiasat akan mengambil perakam majlis itu, yang menjejaki kelajuan, brek dan data lain, dari belakang kereta api pada malam Khamis.

Beliau berkata kereta api itu beroperasi di “tolak-tarik konfigurasi” di mana kereta api lokomotif-diheret boleh dihalau dari kedua-dua hujung. Kereta api itu mempunyai enjin yang telah menolak empat kereta termasuk mengawal, atau teksi, kereta di hadapan, kata pegawai.

“Siasatan akan terus di sini di tempat kejadian tujuh hingga 10 hari,” kata Dinh-Zarr.

pejabat New Jersey pemeriksa perubatan mengenal pasti mangsa sebagai Fabiola Bittar de Kroon, 34, dari Hoboken. Wanita itu adalah bekas pekerja di jabatan undang-undang Brazil SAP, syarikat teknologi itu dalam satu kenyataan. halaman LinkedIn beliau berkata beliau seorang peguam yang menghadiri Florida International University.

Christie berkata 108 orang cedera. Kereta api itu berada di landasan lima apabila ia melanda bangunan terminal Hoboken pada kira-kira 08:45 EDT (1245 GMT). Konsulat Jeneral China di New York memberitahu Xinhua perkhidmatan berita sekurang-kurangnya seorang daripada mangsa adalah seorang warganegara China.

Cuomo berkata adalah jelas kereta api datang ke stesen terlalu cepat, tetapi ia tidak jelas mengapa. Puncanya boleh menjadi kesilapan manusia atau kegagalan teknikal, kata Cuomo. Beliau berkata adalah terlalu awal untuk mengatakan sama ada sistem anti-perlanggaran dikenali sebagai kawalan kereta api positif (PTC) dapat menghalang kemalangan. PTC direka untuk menghentikan kereta api jika pemandu rindukan isyarat berhenti dan penyokong memetiknya kerana membantu memerangi kesilapan manusia.

Nahas itu memperbaharui tumpuan kepada sistem anti-perlanggaran mandatori yang telah dibelenggu dengan panjang, perbalahan kelewatan. Menurut laporan oleh NJ Transit kepada Pentadbiran Railroad Persekutuan bagi separuh pertama 2016, sistem pengangkutan awam tidak mempunyai PTC beroperasi pada rangkaian 326 batu itu.

New Jersey Transit kedudukan kedua untuk yang paling laporan kemalangan kereta api di seluruh negara untuk landasan kereta api komuter dari Januari 2007 hingga Jun 2016, di belakang Amtrak.

New Jersey Transit mempunyai 271 kemalangan, atau 18 peratus daripada jumlah keseluruhan, berbanding Amtrak ini 44 peratus, menurut data dari Persekutuan AS Railroad Pentadbiran Pejabat Analisis Keselamatan.

Mike Larson, yang bekerja sebagai pembuat mesin untuk NJ Transit, adalah 30 kaki dari kereta api sebelum ia merempuh platform. Beliau memberitahu The Journal Berita Westchester County, New York, yang kelajuan kereta api itu muncul kira-kira 30 mph.

Had kelajuan di stesen adalah 10 batu (16 km) sejam, NTSB ini Dinh-Zarr kepada pemberita.

Terminal, yang disenaraikan di New Jersey Pendaftaran Tempat Bersejarah, direka dalam gaya Beaux Arts dan pembinaan selesai pada tahun 1907. Ia terletak di tebing barat Sungai Hudson di seluruh dari New York City. stesennya digunakan oleh ramai penumpang yang ke Manhattan dari New Jersey dan New York.

Hoboken adalah perhentian terakhir di barisan ia berfungsi.

Beberapa ratus pekerja kecemasan menghabiskan pagi alik masuk dan keluar dari stesen, beberapa yang membawa cedera pada pengusung untuk ambulans di luar. penyiasat persekutuan kemudian mula memeriksa bangkai.

Linda Albelli, yang berusia 62 tahun dari Closter, New Jersey, sedang duduk di salah satu kereta belakang kereta api dan menceritakan bagaimana dia berasa sesuatu yang tidak kena seketika sebelum kesan.

“saya berfikir kepada diri saya sendiri, ‘Oh Tuhan saya, dia tidak perlahan, dan ini adalah di mana kami biasanya berhenti,” kata Albelli. ” ‘Kami akan terlalu cepat, dan dengan itu terdapat kemalangan yang besar ini.”

RUNAWAY TRAIN

Sebagai penyiasat mencari petunjuk untuk punca kemalangan itu, ada yang berkata ia boleh dan sepatutnya

AS dielakkan. Senator Richard Blumenthal of Connecticut, seorang Demokrat pada jawatankuasa Senat yang merangkumi perkara-perkara pengangkutan, berkata, kemalangan itu “hauntingly sama” tragedi masa lalu yang melibatkan amalan atau peralatan yang tidak mencukupi atau tidak selamat. Blumenthal telah menyokong untuk daftar keluar dari sistem anti-perlanggaran

“malapetaka ini disebabkan oleh kereta api yang melarikan diri -. Berjalan terlalu cepat dan luar kawalan Tiada alasan,”. Kata Blumenthal dalam satu kenyataan. Beliau berkata terdapat keperluan segera untuk teknologi keselamatan yang lebih baik, peralatan baru dan latihan yang lebih baik.

hijau berbumbung Hoboken Station bersejarah disampaikan oleh NJ kereta api Transit komuter yang menghubungkan banyak New Jersey dengan bandar terbesar di negara ini, kerana serta Lembaga Pelabuhan Trans-Hudson sistem kereta bawah tanah seperti yang dikenali sebagai PATH, perkhidmatan rel ringan serta perkhidmatan feri ke New York.

pada bulan Mei 2011, Pihak Berkuasa Pelabuhan New York dan kereta api New Jersey terhempas di Hoboken stesen, mencederakan lebih daripada 30 orang. Siasatan oleh NTSB telah dipilih kelajuan yang berlebihan adalah punca utama kemalangan.

Seorang pegawai NTSB berkata agensi itu akan melihat persamaan antara satu itu dan kemalangan semalam.

The Hoboken kemalangan adalah terbaru dalam rentetan kemalangan kereta api maut di Amerika Syarikat. Yang paling teruk pada tahun-tahun baru-baru ini melibatkan kereta api Amtrak yang terhempas di Philadelphia pada Mei 2015, membunuh lapan orang dan mencederakan lebih daripada 200.

(Laporan oleh Frank McGurty, Amy Tennery dan Robert MacMillan; Laporan tambahan oleh Laila Kearney, David Ingram dan Yusuf Ax di New York, Catherine Ngai di Jersey City, Curtis Skinner di San Francisco, dan Susan Heavey, Tim Ahmann dan David Shepardson di Washington ; Penulisan oleh Daniel Wallis; Penyuntingan oleh Grant McCool, Frances Kerry, Bill Rigby, Toni Reinhold)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *