Home / Berita / keluarga Cina kaya kini mencari permintaan khusus semasa dalam perjalanan

keluarga Cina kaya kini mencari permintaan khusus semasa dalam perjalanan

Night in the ocean: Wu Hao (right) and Tang Di, Airbnb contest winners, posing before spending a night among sharks in an underwater structure installed in the Aquarium of Paris. — Reuters

Malam dalam lautan: Wu Hao (kanan) dan Tang Di, pemenang pertandingan Airbnb, bergambar sebelum bermalam di kalangan jerung dalam struktur air dipasang di Aquarium of Paris. – Reuters

Beijing:. Sebuah bilik bersih untuk tidur dalam dan pancuran berfungsi sepenuhnya tidak lagi satu-satunya keperluan yang pelancong kaya Cina mencari ketika membuat tempahan bilik hotel pada hari ini

Sebagai nombor melonjak keluarga mengembara, menuntut kemudahan memasak dan ruang untuk kanak-kanak untuk bermain yang semakin meningkat. Rumah jauh dari rumah adalah apa yang keluarga Cina mendapatkan semasa perjalanan mereka. Dan firma pelancongan pakar adalah tanaman sehingga untuk memenuhi permintaan tersebut.

Pan Caifu, Naib Presiden Xiaozhu, pasaran dalam talian Cina yang membolehkan pelancong dan pemilik rumah untuk menyenaraikan, mencari dan menyewa rumah percutian, berkata bahawa keluarga yang baru muncul sebagai kuasa memandu untuk pertumbuhan perniagaan syarikat.

Ini adalah benar pada masa-masa cuti di seluruh negara seperti 01-07 oktober cuti Hari Kebangsaan.

“Semakin ramai keluarga perjalanan dengan kanak-kanak bawah 18 tahun hari ini. Mereka dijangka beralih daripada bilik Hotel tempahan semasa bercuti untuk tempahan lodge melalui platform dalam talian seperti Xiaozhu, kerana tidak standard pangsapuri swasta lebih baik boleh memenuhi keperluan mereka, “kata beliau sambil menambah sebuah bilik hotel cenderung untuk diseragamkan mana-mana dan boleh dikatakan hanya bilik tidur.

“Tidak ada dapur untuk ibu bapa muda untuk memanaskan susu untuk bayi mereka, apatah lagi membuat beberapa makanan asas. Untuk keluarga dengan kanak-kanak yang lebih tua, mereka perlu ruang tamu untuk bermain atau menonton TV “

Ditubuhkan pada tahun 2012, Xiaozhu berpangkalan di Beijing adalah sama dengan Airbnb berpangkalan di Amerika Syarikat. Ia membolehkan pengguna untuk menempah bilik lapang atau pangsapuri yang lain melalui model peer-to-peer.

Menurut Pan, tempahan pada platform Xiaozhu dan aplikasi melonjak lima kali antara 2014 dan 2015.

Membuat tempahan dengan perjalanan keluarga dengan kanak-kanak berusia bawah 18 tahun melonjak 20 kali ganda dalam tempoh yang sama.

Sebagai pelanggan mendapat lebih tua dan matang, sewa bagi hartanah yang disenaraikan di Xiaozhu telah meningkat.

“Dua tahun lalu, purata umur pelanggan kami adalah 22. Kebanyakan mereka adalah pelajar kolej yang ingin melakukan perjalanan pada murah.

“Sekarang, pelanggan biasa kami adalah keluarga kelas pertengahan dengan purata usia 27. Jadi, purata harga penyenaraian kami dua kali ganda daripada 100 yuan (RM61.8) satu malam,” kata Pan.

Selain Xiaozhu, syarikat-syarikat seperti Zhubaijia dan Airbnb memberi tumpuan kepada menyediakan penginapan seperti rumah kepada pelancong outbound China dengan poket.

Statistik daripada Pentadbiran Pelancongan Negara China menunjukkan bahawa pelancong China yang dibuat lebih daripada 4 bilion lawatan dalam negara pada 2015 manakala lawatan keluar melepasi 120 juta, yang terbesar bagi mana-mana negara. – China Daily / Asia News Network

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia