Home / Sukan / Kedah yakin perlawanan akhir Piala Malaysia dengan kelebihan gol

Kedah yakin perlawanan akhir Piala Malaysia dengan kelebihan gol

GEORGE TOWN: Setakat yang jurulatih Kedah Tan Cheng Hoe yang bersangkutan, kusyen satu gol masih lebih baik daripada tiada.

The Red Eagles menewaskan Polis 2-1 dalam Piala Malaysia separuh akhir, tali leher perlawanan pertama di Stadium Darulaman pada hari Jumaat. Ketiga-tiga gol datang dari hukuman -. Thiago Augusto dan Liridon Krasniqi menukar mereka untuk Kedah dan Guilherme de Paula untuk Cops

Tetapi Cheng Hoe tidak terlalu bimbang kerana beliau percaya pasukannya berada di tempat duduk pemandu untuk perlawanan kedua di Stadium Hang Jebat, Melaka pada Oktober 15.

“Saya rasa mendahului 2-1 cukup baik bagi kami dari kaki rumah. Kami kini memegang kelebihan … Polis akan tiada pilihan tetapi untuk pergi untuk gol dalam perlawanan kedua. Mereka akan keluar dari shell pertahanan mereka menyerang kita, “kata Cheng Hoe.

“Masih 90 minit. Adalah penting kita tidak mengakui apa-apa matlamat yang lebih dalam perlawanan kedua.

“Tekanan adalah pada Polis. Jika pemain saya boleh mengekalkan jenis yang sama berjuang prestasi dalam perlawanan kedua, dan berpegang kepada pelan permainan, kita perlu melayakkan diri ke perlawanan akhir. “

Cheng Hoe tidak adalah satu-satunya gembira dengan keputusan hari Jumaat.

rakan sejawatannya Polis Nya Fauzi Pilus percaya bahawa matlamat jauh yang penting akan sangat berguna apabila kedua-dua pasukan bertemu sekali lagi dalam masa dua minggu lagi.

The Cops hanya memerlukan kemenangan 1-0 pada perlawanan timbal balik untuk memenangi perlawanan pada peraturan gol di tempat lawan.

“Kami tidak pulang dengan tangan kosong dari Alor Setar. matlamat Guilherme ini adalah booster untuk kita berjuang dalam perlawanan kedua, “kata Fauzi.

“Ia adalah mengecewakan kehilangan melalui jaringan penalti, tetapi itulah bola sepak.”

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.