Home / Sukan / Keane menggantikan cedera Johnson dalam skuad England

Keane menggantikan cedera Johnson dalam skuad England

(Reuters) – Pemain pertahanan Burnley Michael Keane telah diberi pertamanya England panggilan untuk Dunia yang akan datang kelayakan Piala terhadap Malta dan Slovenia selepas Glen Johnson menarik diri akibat kecederaan, Persatuan Bola Sepak (FA) semalam.

Keane, yang dipaparkan dalam semua tujuh perlawanan Liga Perdana Inggeris untuk kelab dinaikkan pangkat musim ini, telah membuat 16 penampilan untuk pasukan England bawah-21 di bawah pengurus sementara Gareth Southgate.

“Michael Keane telah diserahkan pertama antarabangsa panggilan-up selepas Glen Johnson menarik diri daripada skuad England kerana kecederaan,” kata FA dalam satu kenyataan pada laman webnya.

pemain sayap Manchester City Raheem Sterling sebelum ini terpaksa menarik diri akibat kecederaan dan digantikan oleh Crystal Palace Andros Townsend.

Keane minggu lalu berkata seorang rakyat panggilan-up akan menjadi kemuncak kerjayanya .

“sekarang saya dalam Liga Perdana saya fikir England telah mendapat menjadi matlamat saya. Saya mahu bermain di peringkat tertinggi bola sepak Inggeris dan bermain untuk England adalah kemuncak itu,” 23 year-lama kepada majalah hari perlawanan Burnley.

England tuan rumah Malta di Stadium Wembley pada hari Sabtu sebelum perjalanan untuk mengambil Slovenia tiga hari kemudian.

England memintas Slovakia 1-0 dalam perlawanan pembukaan Kumpulan F permainan bulan lepas. Kumpulan itu juga termasuk Scotland dan Lithuania.

(Laporan oleh Ian Rodricks di Bengaluru; mengedit oleh Amlan Chakraborty)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia