Home / Berita / kanak-kanak lelaki berusia dua tahun diselamatkan selepas polis memecah masuk ke Singapura berikut rata 17-jam kebuntuan; lelaki dan ibu kanak-kanak itu ditahan

kanak-kanak lelaki berusia dua tahun diselamatkan selepas polis memecah masuk ke Singapura berikut rata 17-jam kebuntuan; lelaki dan ibu kanak-kanak itu ditahan

Police officers have arrested the man who had locked himself in a Sembawang flat with a two-year-old boy after a 17-hour standoff.ST PHOTO: ALPHONSUS CHERN.

Pegawai polis telah menahan lelaki yang telah mengunci dirinya di flat Sembawang dengan seorang kanak-kanak berusia dua tahun selepas 17- jam standoff.ST PHOTO: Alphonsus CHERN

.

SINGAPURA: A kebuntuan 17 jam antara polis dan seorang lelaki yang telah dikunci dirinya dalam Sembawang rata dengan seorang kanak-kanak berusia dua tahun berakhir pada tengah hari Rabu apabila polis memecah masuk ke unit tingkat lima .

Lelaki berusia 39 tahun itu ditangkap kerana pengurungan salah dan kesalahan berkaitan dadah, manakala kanak-kanak itu – yang tidak mengalami sebarang kecederaan – kini dalam jagaan pihak berkuasa.

ibu kanak-kanak itu, yang terlibat dalam pertikaian yang didakwa dengan seorang lelaki sebelum kebuntuan berlaku, ditangkap di tempat kejadian bagi kesalahan berkaitan dadah.

Pegawai Pemerintah Operasi Khas memecah masuk ke unit pada 12:03, kata polis dalam kemas kini di laman Facebook.

Kebuntuan dramatik di Blok 462, Sembawang Drive, bermula apabila polis menerima panggilan pada 18:44 pada hari Selasa.

Berita Harian difahamkan, lelaki dan ibu kanak-kanak itu berkawan.

Seorang penduduk blok, Adam Bhai, 33, pelatih peribadi, kata beliau mendengar tangisan kuat seorang kanak-kanak yang datang dari berubah pada sekitar jam 8 malam.

“Lelaki itu enggan membuka pintu itu kepada polis,” kata jurucakap polis berkata.

Pasukan Pertahanan Awam Singapura (SCDF) berkata bahawa ia ditubuhkan pek udara kehidupan keselamatan di kaki blok pada petang Selasa.

SCDF juga menghantar sebuah jentera bomba, badak merah, dua basikal kebakaran, ambulans, dan tiga kenderaan sokongan.

Bantuan Bencana dan Pasukan Penyelamat juga memakai siap sedia.

Sembawang Ahli Parlimen GRC Lim Wee Kiak, yang berada di tempat kejadian sebelum ini, berkata polis telah bekerja keras untuk berunding dengan lelaki itu dan kebimbangan yang paling mendesak mereka adalah keselamatan kedua-dua individu dan kanak-kanak.

Beliau berkata mereka cuba untuk menyelesaikan pertikaian keluarga dan berdasarkan pemeriksaan pangkalan data, keluarga tidak berada di atas bantuan kewangan ComCare Kerajaan.

Dr Lim berkata ibu mempunyai tiga kanak-kanak lain, yang ada di sisi nenek mereka di Woodlands. – Berita Harian / Asia News Network

Berita berkaitan:

Polis masih berunding dengan lelaki yang telah mengunci dirinya dengan budak di Singapura rata untuk lebih daripada 14 jam.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.