Home / Hiburan / Kajian: Get Down

Kajian: Get Down

Terdapat dua pihak untuk drama muzikal Netflix Dapatkan Down . Pertama, ia memberikan pandangan idealistik anak-anak muda dan laluan mereka kepada kemasyhuran.

Remaja Yehezkiel Figuero (Keadilan Smith) memainkan piano untuk Mylene Cruz (Herizen F. Guardiola) dalam gereja. Beliau mengaku cintanya untuk dia dan dia bertukar dia. Mylene, yang mempunyai impian untuk menjadi seorang penyanyi besar masa, takut bahawa menjadi dengan Yehezkiel hanya akan mengadakan kembali.

Terima kasih kepada bapa berpengaruh beliau Papa Fuerte ini (Jimmy Smits) sambungan, Mylene memenuhi pengeluar rekod dan ia kelihatan seperti dia mungkin mempunyai satu pukulan pada menjadi perkara yang besar akan datang.

Yehezkiel, di sisi lain, bertukar kekecewaan beliau kepada puisi dan kemudian, dengan bantuan yang bercita-cita deejay Shaolin hebat (Shameik Moore), seolah-olah pada jalan untuk menjadi superstar hip-hop

idealisme berhenti di sini, yang apabila persembahan membentangkan sampingan lain:. realiti yang muda, resah dan sebahagian daripada masyarakat yang terpinggir di Brooklyn pada tahun 1977, di mana tingkah laku keji sering diperlukan untuk menjaga impian hidup

bapa kejam Mylene pada dasarnya blackmails pengeluar rekod dadah ketagih ke dalam mendapatkan anak saudaranya single dimainkan di radio, manakala Shaolin -. atau Shao sebagai kawan-kawannya memanggilnya – gilir dadah, seks dan keganasan sebagai cara untuk membawa dirinya turntable. perniagaan yang berisiko beliau membantu menyemarakkan cita-cita Yehezkiel, Dizzee (Jaden Smith), Ra-ra (Skylan Brooks) dan Boo-Boo (T.J. Brown Jr), yang terdiri daripada up-dan-datang krew hip-hop The Fantastic Four Plus One. Acara ini mungkin kedengaran gelap dan menyedihkan di atas kertas tetapi The Get Down tidak akan membuat penonton berasa seperti menangis mata mereka keluar terima kasih kepada pertumbuhan pesat dan suasana meriah, berwarna-warni.

the get down

Yehezkiel dan Mylene mengambil jangka The Get Down ke paras terendah baru.

Ini drama muzikal yang dicipta oleh Baz Luhrmann dan Stephen Adly Guirgis juga mempunyai daya tarikan yang cukup, humor dan kelainan untuk menjaga penonton asyik. Kita lihat The Fantastic Four Plus One mempelajari seni turntabling dari deejay dihormati Grandmaster Flash (Mamoudou Athie). Dia kelihatan seperti master kung fu bijak dan merujuk kepada anak didik beliau Shao sebagai “Belalang”. Anda tidak akan pernah melihat krayon ungu dengan cara yang sama sekali lagi selepas kanak-kanak lelaki belajar rahsia.

Soaring nombor penuh perasaan ihsan Mylene dan persembahan rap hebat dari The Fantastic Four Plus One juga menambah dengan rayuan siri ‘.

Perhatikan untuk penghantaran emosi Yehezkiel puisi tentang kematian ibunya dalam episod pertama. Terdapat juga seni visual yang menakjubkan dalam bentuk grafiti dilakukan oleh Shao dan Dizzee.

Ini semua adalah contoh bagaimana The Get Down menunjukkan watak-watak menggunakan seni sebagai medium untuk melupakan kesakitan yang semakin meningkat dan realiti keras yang tinggal di kawasan bandar ekonomi-mencabar.

Walau bagaimanapun, rancangan ini juga boleh hilang dalam kegilaan sendiri.

the get down

gadis-gadis bersedia untuk mereka dekat dalam The Get Down.

episod pertama di mana Ada Ruin, Ada Harapan Untuk A Treasure diarahkan oleh Luhrman dan pembikin filem ( Moulin Rouge The Great Gatsby ) menggunakan cap dagang over-the-top gaya visual, luka cepat dan closeups melampau agak kerap.

Selain kisah cinta Yehezkiel dan Mylene, terdapat juga komentar sosial di kelas, bangsa dan politik.

Oh, dan adakah kita menyebut samseng? Walaupun Papa Fuerte membuat tawaran dengan ahli-ahli politik untuk menyampaikan undi dari masyarakat, dia juga bersekongkol dengan samseng yang membakar bangunan untuk wang insurans. Yehezkiel juga cuba untuk menyelamatkan Mylene dari gangster ranggi Cadillac (Yahya Abdul Mateen II), lagu raja dadah, di disko tarian-off.

Oh, Shao juga tidur dengan satu lagi raja dadah, Lemak Annie (Lillias putih), untuk wang. Dan mari kita tidak bercakap tentang bagaimana Yehezkiel dan Shao berkomplot untuk mencuri dari Cadillac.

Mempunyai banyak watak-watak yang berbeza dan perkembangan telenovela seperti skandal, ditambah pula dengan penghantaran gaya MTV, boleh bertukar sesetengah penonton di luar.

jika anda cukup sabar untuk mengharungi melalui semua kegilaan, kemudian The Get Down adalah pengalaman yang berharga dengan banyak lapisan yang mudah, cerita abadi mengenai sepasang kekasih bintang-berpalang.

Jika anda seorang romantis harapan seperti Ezekiel, anda boleh pasti berkaitan dengan sakit hati, manakala pemimpi boleh berkaitan dengan Mylene bercita-cita tinggi, yang mahu meninggalkan Brooklyn untuk lampu terang New York City. Walaupun kaedah dipersoalkan beliau, Papa Fuerte hanya melakukan apa yang dia boleh untuk memastikan masyarakatnya mendapat rumah mampu milik. Dan Shao, sama seperti orang lain, mempunyai bintang di matanya.

Rasa muzik, menikmati warna dan hilang dalam Get Down keadaan huru-hara yang indah.

kesemua enam episod The Get Down boleh didapati pada Netflix.

the get down

adegan dari Get Down.

drama Musical The Get Down akan membuat anda ketagih pada cerita tentang cinta, hip-hop dan politik kotor.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia