Home / Sukan / jurulatih doktor gigi Iceland off ke pub seperti biasa sebelum kelayakan utama

jurulatih doktor gigi Iceland off ke pub seperti biasa sebelum kelayakan utama

Reykjavik, (Reuters) – Apabila beliau menjadi jurulatih Iceland selepas eksploitasi menakjubkan pasukan di Euro 2016, Heimir Hallgrímsson dibuat ia satu keutamaan untuk melindungi perkara yang membuat pasukannya unik.

Yang akan menjelaskan mengapa beliau telah membantu orang dengan masalah pergigian minggu lepas, dan mengapa dia akan berada di dalam pub itu pada petang Khamis sebelum mendalangi rumah pertama kelayakan Piala Dunia pasukan itu menentang Finland.

Hallgrímsson, seorang doktor gigi yang berkelayakan, dirawat pemain yang kehilangan gigi dalam satu perlawanan baru-baru ini bermain berhampiran klinik beliau.

“Saya tidak mengambil tempahan, tetapi saya suka untuk menjaga jari saya sibuk , hanya untuk satu atau dua pelanggan swasta atau kecemasan, “katanya kepada Reuters. “Saya sebenarnya agak doktor gigi yang baik.”

Beliau juga mahir dalam perhubungan awam, mengambil banyak masalah sebagai penolong jurulatih untuk membina hubungan yang kukuh dengan peminat.

Sebelum 2012 persahabatan menentang Kepulauan Faroe, dia pergi ke bar yang sering dikunjungi oleh Tolfan, kumpulan penyokong kebangsaan ‘, mengumumkan pasukan, menjelaskan pemilihan dan ceramah taktik. Beliau telah melakukan yang sama untuk setiap perlawanan sejak.

“Terdapat hanya 12 atau 15 lelaki dan perempuan yang kali pertama. Sekarang tempat itu dibungkus, “katanya. “Akan ada sebanyak 400 terdapat pada Khamis.

” Ia bukan sahaja pasukan di Perancis, penyokong adalah hebat juga, “kata Hallgrímsson, 49, yang bekerja bersama yang kini telah bersara Sweden Lars Lagerback sebelum mengambil alih.

“kami telah membina hubungan yang unik dengan peminat kami dan lawatan saya ke bar telah menjadi tradisi Iceland manis. saya suka menyimpan apa yang unik tentang kami, dan walaupun saya kini kepala jurulatih, ia akan menjadi kurang ajar tidak pergi, “katanya.

” Kami sentiasa tidak meminta mereka untuk filem dengan telefon mereka, bocor apa-apa kepada media, dan mereka tidak melakukannya. ”

TIADA PERUBAHAN

Selain daripada persaraan Lagerback dan kedatangan seorang jurulatih kecergasan Jerman, sedikit telah berubah sejak Iceland mengejutkan England untuk mara ke Euro 2016 suku akhir.

Tidak pemain telah bersara, kakitangan sokongan itu hampir tidak berubah dan pasukan itu tidak akan mengguna pakai taktik baru.

“Kami bermain bagaimana kita mesti,” kata Hallgrímsson. “Kami mempunyai 30-40% pemilikan dalam permainan kami, jadi neraka, kita perlu menjadi baik pada bertahan, dan kita perlu mempunyai penyelesaian untuk apa yang perlu dilakukan jika kita menang bola.” Beberapa pemain telah bertukar kelab dan enam sekarang bermain di Liga Perdana Inggeris atau Championship.

“Pemain kita telah pandai, masuk akal, apabila ia datang untuk memilih sebuah kelab,” kata Hallgrímsson.

“Keutamaan pertama adalah bahawa mereka seharusnya berada di dalam pasukan, tidak di bangku simpanan di kelab yang terlalu berprofil tinggi untuk mereka. Kami tidak mempunyai banyak di bangku simpanan. “

Beliau menyebut contoh Hordur Magnusson, yang menjanjikan pertahanan berusia 23 tahun yang tidak pernah membuat ia ke dalam pasukan pertama Juventus dan telah dipinjamkan ke Spezia dan Cesena . Magnusson menyertai Bristol City dan sudah popular dengan peminat mereka selepas permulaan yang baik dalam Kejohanan.

Jangkaan adalah lebih tinggi selepas Euro tetapi Iceland telah bernasib baik akan dikeluarkan dengan Croatia, Turki dan Ukraine dalam usaha mereka untuk sampai ke peringkat akhir Piala Dunia buat kali pertama.

“Ia adalah yang paling sukar kumpulan, satu-satunya dengan empat pasukan yang bermain pada pusingan akhir Euro, “kata Hallgrímsson. “Manfaat ini adalah bahawa ia begitu juga.”

Semua tiga perlawanan pembukaan selesai 1-1. Iceland menarik di Ukraine dan empat mata daripada permainan menentang Finland dan Turki akan menjadi “hebat” untuk Hallgrímsson.

Begitu juga dengan rumah menang bagi bawah 21 tahun menentang Scotland pada hari Rabu dan Ukraine pada Selasa. Yang akan memastikan kelayakan ke pusingan akhir Kejohanan Eropah, yang hampir sama pencapaian pasukan wanita senior.

“The Bawah-21 telah berada dalam kumpulan yang sukar dan mereka menewaskan Perancis,” kata Hallgrímsson.

“Mereka boleh menang kumpulan itu. Kami mempunyai ramai pemain muda yang baik, masa depan yang baik. Tiada siapa yang memandang rendah Iceland lagi. “

(Penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia