Home / Sukan / Jurulatih Australia mencari tempat bola sepak Eropah sukar untuk menonton

Jurulatih Australia mencari tempat bola sepak Eropah sukar untuk menonton

MELBOURNE (Reuters) – Jurulatih Australia Ange Postecoglou adalah mencari pengakap Socceroos beliau sedikit gerek kerana kualiti miskin beberapa bola sepak di liga Eropah di mana mereka bermain.

dengan hanya seorang pemain dalam skuad 23 pemain dinamakan untuk dua perlawanan kelayakan Piala Dunia pada hari Selasa yang berpangkalan di Australia, Postecoglou terpaksa menghabiskan masa di jalan raya menonton perlawanan di Britain, Belanda, Jerman, Denmark dan Austria.

Ia adalah satu pengalaman yang kadang-kadang membandingkan sangat tidak baik dengan Liga A-Australia, katanya.

“Watch beberapa bola sepak dari Eropah. Adalah sukar untuk menonton. Ia amat miskin di standard,” yang berusia 51 tahun itu pada sidang akhbar pada hari Selasa.

“Saya tidak hanya bercakap tentang UK. Saya baru sahaja kembali dari Eropah dan saya tidak akan menyebut kelab tetapi saya melihat pasangan permainan pertama-bahagian dan saya boleh berjalan keluar pada separuh masa pertama.

“itu tidak ketukan ke atas mereka, ia membayar kredit kepada persaingan kita.”

Postecoglou telah lama menegaskan bahawa Australia mempunyai rasa rendah diri yang tidak perlu apabila ia datang kepada bola sepak dan mempunyai sedikit masa untuk mereka yang berfikir Socceroos perlu mengira diri mereka bertuah hanya untuk mendapatkan ke Piala Dunia dan sebagainya.

Begitu jelas juga dengan A-League, mana Postecoglou menghabiskan sebahagian besar berjaya kerjaya kelab bimbingan sebelum mendarat pekerjaan Australia pada bulan Oktober 2013.

kejayaan awal Aaron Mooy ini secara pinjaman dari Manchester City di Inggeris kelab divisyen dua Huddersfield harus mempunyai terkejut tidak ada yang memberikan bentuk yang luar biasa dalam a-League musim lepas, katanya.

“satu-satunya kejutan telah beliau tidak dipilih oleh kelab Liga Perdana Inggeris,” katanya. “Saya pasti yang akan berlaku pada satu ketika. Mungkin dia akan mendapat Huddersfield dan mereka akan menandatanganinya.

” Jika apa-apa saya fikir dia mendapat lebih banyak di dalam dia. Mereka tidak melihat gol lagi dan dia akan mula menjaringkan beberapa tempat juga.

“Kita tidak terus mencari beberapa jenis pengesahan untuk pertandingan kami,” tambah Postecoglou.

“Jika pemain tidak baik dalam pertandingan kami ia bermakna dia mendapat untuk menjadi pemain bola sepak yang baik.”

(Laporan oleh Nick Mulvenney di Sydney, penyuntingan oleh Sudipto Ganguly)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia