Home / Berita / Johor MB Khaled: Ia logik bahawa pertandingan MCA di Gelang Patah pada PRU-14

Johor MB Khaled: Ia logik bahawa pertandingan MCA di Gelang Patah pada PRU-14

SEOUL: Johor Barisan Nasional mahu MCA untuk bertanding di Gelang Patah Parlimen kerusi pada pilihan raya umum akan datang sebagai kerusi milik parti itu.

Pengerusinya Datuk Mohamed Khaled Nordin (pix) berkata “ia hanya masuk akal untuk meletakkan calon MCA di sana.”

“Terpulang kepada parti (MCA) untuk memilih calon yang betul dan kita (Umno) akan menyokong pilihan yang dibuat oleh parti, “Khaled kepada pemberita semasa satu lawatan pelaburan ke Korea Selatan yang dianjurkan oleh cabang pelaburan negeri Johor Corporation.

Khaled berkata, beliau menjangka penyandang Ahli Parlimen Gelang Patah dan veteran DAP Lim Kit Siang tidak bertanding di Gelang Patah.

“Kita tahu (Lim) gaya beliau, beliau tidak akan bertanding semula di Gelang Patah kerana dia tahu dia akan kalah,” katanya.

Khaled berkata pengundi di Gelang Patah menyedari bahawa Lim hanya bertanding di Gelang Patah demi untuk menang dan tidak untuk berkhidmat kepada mereka.

Mengenai khabar angin yang kuat yang DAP akan bertanding di Parlimen Pasir Gudang di mana Khaled juga Anggota Dewan Undangan Permas penyandang, Khaled berkata:

“Lim tidak akan berani untuk bertanding di Pasir Gudang dalam pilihan raya kerana ia adalah kerusi majoriti Melayu … dia mungkin akan pergi ke Sarawak, “katanya berseloroh.

Di bawah kawasan Gelang Patah adalah kerusi DUN Skudai yang ADUN DAP, Dr Boo Cheng dan Nusajaya yang mempunyai Umno Dr Zaini Abu Bakar menerajui.

Sehingga 31 Dis, 2015, terdapat 42.068 pengundi Cina (64,26%) di Skudai dengan 15.121 Melayu (23.9%) dan 8286 pengundi India dan lain-lain (12.65%).

Di Nusajaya, terdapat 58.263 pengundi Cina (53.87%) 32.216 Melayu (33,48%) dan 13.680 (12.65%) pengundi India dan lain-lain.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.