Home / Sukan / Jin Wei untuk bersaing dalam lebih Superseries kejohanan

Jin Wei untuk bersaing dalam lebih Superseries kejohanan

KUALA LUMPUR:. Anak muda Goh Jin Wei tidak lama lagi akan menyertai krim di dunia tanaman

Rancangan sedang dijalankan untuk mempunyai bermain badminton Malaysia yang berusia 16 tahun dalam lebih banyak kejohanan Superseries, bermula dengan Terbuka Hong Kong dari 22-27 November

jurulatih perseorangan wanita Negara Wong Tat Meng percaya sudah tiba masanya untuk Jin Wei untuk bertarung dengan badminton elit di dunia.

“ranking dunia Jin Wei bertambah baik maka ia adalah masa untuk menghantar beliau untuk Superseries kejohanan secara tetap,” kata Tat Meng.

World juara remaja Jin Wei kini berada di kedudukan nombor satu dunia 44 selepas beberapa keputusan yang baik dalam satu tahun terakhir. Beliau memenangi tiga kejuaraan – Belgium Terbuka, Vietnam Terbuka dan Siri Antarabangsa Orleans -. Dan mara ke final Masters Indonesian

Beliau membuat penampilan sekali sahaja dalam kejohanan Superseries di Terbuka Australia pada April tetapi tewas kepada India Saina Nehwal dalam pusingan kedua.

“Kami mahu dia bersaing pada Kejohanan Remaja Dunia di Sepanyol (2-13 November) sebelum menghantar dia keluar untuk kejohanan Superseries di Hong Kong.

“Beliau juga telah dimasukkan untuk dua kejohanan Grand Prix di Thailand (Okt 4-9) dan Taiwan (11-16 Oktober).

“Dia masih muda dan kami mempunyai masa untuk menyediakan beliau untuk pentas yang besar. Fokus kami adalah untuk mengukuhkan permainan menyerang beliau. Dia adalah baik dalam pertahanan tetapi kami mahu melengkapkan ia dengan pelbagai serangan tembakan. Kami mahu membangunkan sesuatu yang istimewa. “

Tat Meng juga kagum dengan pemain muda China dan eksploitasi mereka di Superseries-rated Terbuka Jepun.

Di Tokyo pada hari Ahad, berusia 19 tahun Beliau Bingjiao mengejutkan semua orang dengan memenangi perseorangan wanita untuk tajuk Superseries pertama. Beliau menewaskan rakan senegara, Sun Yu 21-14, 7-21, 21-18 pada perlawanan akhir.

Bingjiao bertanding dalam Kejohanan Remaja Dunia tahun lalu di Peru, tetapi adalah mangsa di suku akhir. Jin Wei muncul juara untuk menjadi rakyat Malaysia pertama yang pernah memenangi mahkota perseorangan perempuan.

“China mendapati penggantian dapat berikutan persaraan Wang Yihan dan Wang Shixian selepas Sukan Olimpik. Saya percaya Bingjiao akan menjadi tajuk pencabar biasa sekarang, “kata Tat Meng.

“Sun Yu juga pemain terpuji. Beliau adalah 22 dan menunjukkan banyak janji. muka baru membuat tanda mereka dan yang menjadikan pertandingan itu sebagai acara yang menarik. Kami mahu pemain kita sehingga juga. “

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.