Home / Sukan / Jin Wei tidak bimbang tentang rakan-rakan, memilih untuk kemajuan yang mantap

Jin Wei tidak bimbang tentang rakan-rakan, memilih untuk kemajuan yang mantap

PETALING JAYA: Goh Jin Wei percaya masa masih di sebelah beliau walaupun pesaing lebih muda telah ditembak di hadapan beliau.

Juara remaja dunia berusia 16 tahun itu mempamerkan potensi dia apabila dia mencapai perseorangan wanita akhir Masters Indonesia bulan lalu sebelum tewas kepada pilihan utama Busanan Ongbamrungpan Thailand.

Sebaliknya, bintang muda China – Dia Bingjiao dan Chen Yufei – telah berkembang ke peringkat Superseries dengan keputusan yang memberangsangkan

.

The Bingjiao berusia 19 tahun merangkul gelaran Terbuka Jepun untuk Superseries mahkota sulungnya dan kini berada di kedudukan nombor satu dunia 11.

juara remaja Asia Yufei, sementara itu, menewaskan pemain nombor satu dunia 3 Ratchanok Intanon Thailand dalam perjalanan ke kemasan suku akhir di Terbuka Korea minggu lepas.

Jin Wei, bagaimanapun, tidak terlalu bimbang mengenai kemajuan mereka kerana dia memberi tumpuan perhatiannya pada Terbuka Thailand, yang bermula di Bangkok pada Selasa.

“Bingjiao dan Yufei telah melakukan dengan baik, tetapi saya juga di landasan yang betul,” kata Jin Wei.

“Mungkin saya lebih kecil yang lebih perlahan dari segi keputusan tetapi saya berjalan dengan mantap. Ada benar-benar tidak perlu bagi saya untuk tergesa-gesa.

“Saya hanya akan memberi tumpuan kepada satu perlawanan pada satu masa. Ia akan menjadi bonus jika saya boleh sampai ke perlawanan akhir sekali lagi di Thailand, “katanya.

World No. 45 Jin Wei akan memulakan kempen menentang pemain muda Indonesia dan dunia No. 46 Hana Ramadhini pada pusingan pertama.

Jika dia menang, dia dijangka bertemu pilihan kedua Porntip Buranaprasertsuk Thailand di pusingan kedua.

“Ia sukar dari pusingan pertama. Hana adalah seorang pemain yang sukar dan rekod kami berada pada 2-2. Tetapi saya tidak sabar untuk menghadapi dia lagi dan diharapkan mengambil menang kali ini, “kata Jin Wei.

Selain Jin Wei, wanita Malaysia yang lain bertanding adalah negara No. 1 Tee Jing Yi dan dunia No. 67 Ho Yen Mei.

Dalam perseorangan lelaki, Malaysia akan diwakili oleh Soo Teck Zhi, Soong Joo Ven, Chong Wei Feng, Liew Daren, Mohd Arif Abdul Latif dan Yeoh Kay Ee.

veteran Malaysia Koo Kien Keat-Tan Boon Heong, dunia No. 16, adalah pilihan utama dalam acara beregu lelaki. Mereka akan disertai oleh Ong Yew Sin-Teo Ee Yi, Tan Chee Tean-Tan Wee Gieen, Hoon Thien How-Teo Kok Siang dan Lim Khim Wah-Ong Jian Guo.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.