Home / Berita / Jerman menteri, di Tehran, menggesa Iran untuk mendesak Syria gencatan senjata

Jerman menteri, di Tehran, menggesa Iran untuk mendesak Syria gencatan senjata

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

TEHRAN (Reuters) – Menteri Ekonomi Jerman Sigmar Gabriel menggesa kerajaan Iran semasa lawatan dua hari beliau ke Republik Islam untuk melakukan apa yang boleh untuk menolak untuk gencatan senjata di Syria.

tentera Presiden Syria Bashar al-Assad, yang disokong oleh militia disokong oleh Iran dan kuasa udara Federation, telah meningkatkan serangan terhadap kawasan yang dikuasai pemberontak Aleppo, bandar terbesar Syria, mengebom hospital dan bekalan air merosakkan.

“Kami sudah tentu meminta kerajaan untuk melakukan semua yang ia boleh untuk menolak gencatan senjata,” Gabriel kepada pemberita lewat semalam selepas mesyuarat ahli-ahli politik Iran.

beliau berkata beliau telah menjelaskan bahawa tiada satu di Jerman dapat memahami bahawa hospital-hospital sedang dibom dan orang awam telah menderita.

Setiap orang yang menyokong kerajaan Syria “dan yang termasuk Iran” saham tanggungjawab untuk menamatkan pertempuran, katanya. “Saya fikir Iran tahu tanggungjawab di sana,” katanya.

Amerika Syarikat memutuskan rundingan dengan Rusia pada Isnin melaksanakan perjanjian gencatan senjata di Syria, menunjukkan terdapat sedikit harapan untuk resolusi diplomatik kepada 5- konflik berusia 1/2 yang telah membunuh beratus-ratus beribu-ribu orang dan yang kehilangan 11 juta.

“Pengakhiran rundingan akhirnya adalah bukti tidak berdaya bersama kami,” kata Gabriel.

Gabriel mengetuai delegasi daripada eksekutif perniagaan untuk Iran menggalakkan tawaran perniagaan selepas satu perjanjian nuklear bersejarah membuka jalan bagi menamatkan sekatan yang telah berada di tempat selama bertahun-tahun. Pada hari Isnin, Siemens menandatangani kontrak untuk menaik taraf rangkaian kereta api Iran.

(Laporan oleh Gernot Heller; Penulisan oleh Madeline Chambers di Berlin; Penyuntingan oleh Dominic Evans)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *