Home / Berita / Jepun sushi rantaian disengat oleh ‘wasabi keganasan’ mendakwa

Jepun sushi rantaian disengat oleh ‘wasabi keganasan’ mendakwa

TOKYO: Sebuah rangkaian sushi Jepun sedang dituduh ‘wasabi keganasan’ selepas ia dimasukkan ke penumpukan dollops melebihi akar pedas ke dalam makanan pelanggan asing.

berpangkalan di Osaka Ichibazushi memohon maaf di laman webnya Ahad, memiliki sehingga tuduhan, tetapi menafikan diskriminasi adalah bermain.

Ia menegaskan bahawa sushi wasabi dicampur itu merupakan tindak balas kepada pelbagai pelanggan asing yang dilahirkan pesanan bahagian tambahan sebanyak pes hijau api digunakan perasa untuk hidangan ikan mentah.

Rantai itu, bagaimanapun, mengakui bahawa beberapa chef yang telah tergelincir jumlah berlebihan wasabi – dilaporkan kadang-kadang dua kali ganda berbanding biasa -. Ke dalam makanan pelanggan yang tidak curiga ‘

Ia tidak segera jelas bagaimana banyak insiden telah ada.

“Oleh kerana ramai pelanggan kami di luar negara sering memerintahkan jumlah tambahan halia jeruk dan wasabi, kita memberikan mereka lebih tanpa memeriksa terlebih dahulu,” pengendali rantaian berkata.

“Hasilnya ialah yang tidak menyenangkan bagi sesetengah tetamu yang bukan peminat wasabi.”

Cerita ini telah diambil oleh media nasional yang menunjuk kepada komen dalam talian mengadu apa yang dipanggil “wasabi keganasan” – dan perkauman.

“Itu tidak perlu meminta maaf; itu alasan. Apa yang mereka lakukan adalah satu jenayah kebencian, “@ sakeuchi317 menulis di Twitter. AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia