Home / Sukan / Jazeman dan Co tempat kedua menyeksakan di Blancpain Endurance Series

Jazeman dan Co tempat kedua menyeksakan di Blancpain Endurance Series

Jazeman (third left) with Baumann and Buhk when they won the second round of the Blancpain Endurance Series at Silverstone circuit in May.

Jazeman (tiga kiri) dengan Baumann dan Buhk apabila memenangi pusingan kedua Siri Blancpain Endurance di litar Silverstone pada bulan Mei.

PETALING JAYA: Jazeman Jaafar dan rakan sepasukannya – Maxi Buhk dan Dominik Baumann – telah mengambil tangga kedua keseluruhan dalam Blancpain Endurance Series selepas menduduki tempat keempat pada pusingan akhir di Nurburgring, Jerman.

The HTP Motorsport Mercedes AMG GT3 pemandu hanya satu mata di belakang juara GRT Grasser Racing trio Pasukan Rolf Ineichen, Christian Engelhart dan Mirko Bortolotti, yang memenangi perlumbaan untuk menyelesaikan dengan 160 mata.

Jazeman mengambil alih sebagai pemandu kedua dan berjaya merampas keempat, jawatan yang beliau memegang sehingga akhir berkhidmat. Buhk kemudian melangkah masuk untuk jam terakhir perlumbaan. Beliau tidak dapat mencabar untuk podium, membawa pulang kereta dengan selamat di tempat keempat pada pusingan keenam dan terakhir dalam Siri Endurance.

“Ia merupakan satu hujung minggu yang menakjubkan, dengan banyak tinggi dan rendah … sedikit emosi roller-coaster,” kata Jazeman.

“Kami telah berjalan dengan baik dalam perlumbaan, tetapi kita juga tahu bahawa kami terpaksa menamatkan perlumbaan di atas podium jika kita mendapatkan tajuk. Walaupun kadar perlumbaan yang baik, kita hanya tidak mempunyai cukup cukup untuk mencabar tiga teratas.

“Kehilangan oleh hanya satu mata adalah benar-benar sukar.

“Finishing kedua dalam kejohanan itu, walaupun, adalah satu keputusan yang hebat bagi saya dalam musim penuh pertama saya lumba sport.

“Ia adalah satu perubahan besar dari satu tempat duduk, tetapi saya ketagih sekarang dan saya hanya mahu untuk mendapatkan kembali di landasan yang secepat yang saya boleh.”

Pulangan pemandu Malaysia ke Blancpain Sprint Series dalam masa dua minggu lagi untuk pusingan akhir kejohanan di Barcelona, ​​Sepanyol.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *