Home / Sukan / isu takraw skuad takraw wanita Sarawak diselesaikan

isu takraw skuad takraw wanita Sarawak diselesaikan

KUCHING : Isu sepak skuad takraw wanita Sarawak menggunakan khidmat tiga pemain Indonesia semasa Sukan Malaysia (SUKMA) pada bulan Julai telah diselesaikan dengan baik, berkata negeri itu Menteri Perpaduan Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah Belia dan Sukan dan.

Abdul Karim yang telah dilantik sebagai Ketua kontinjen Sarawak kontinjen sebulan sebelum permainan , berkata, beliau hanya mendapat tahu tentang perkara itu semasa permainan dan telah segera mengarahkan untuk tiga pemain asing yang akan diganti dan tidak akan bertanding apabila skuad bertanding dalam separuh akhir.

Abdul Karim turut menyatakan beliau kesal kerana kejadian seperti itu berlaku, sambil menambah bahawa ia mungkin disebabkan oleh kesungguhan pegawai tertentu untuk memenangi pingat.

“Saya telah ditegur pegawai yang terlibat dan ia telah diselesaikan dengan baik,” kata Abdul Karim ketika ditanya untuk menjelaskan kejadian itu dalam sidang akhbar di sini hari ini.

pembantu Menteri juga memberi jaminan bahawa kejadian seperti itu tidak berulang dan tiada tindakan akan diambil terhadap pegawai dan persatuan sepak takraw.

Usaha untuk mencari pemain tempatan yang berpotensi untuk skuad negeri ini sebagai persediaan untuk SUKMA 2018 juga telah bermula, katanya. – Bernama

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.