Home / Sukan / Iskandar Chomp Angus untuk mencapai Terbuka Korea pusingan kedua

Iskandar Chomp Angus untuk mencapai Terbuka Korea pusingan kedua

Iskandar will next meet China’s world No. 44 Qiao Bin in the second round.

Iskandar akan menentang China nombor satu dunia 44 Qiao Bin dalam pusingan kedua.

PETALING JAYA:. Badminton Iskandar Zulkarnain Zainuddin menarik nafas lega selepas mengelakkan satu lagi keluar pusingan pertama di Terbuka Korea

The Malaysian No. 2 mempamerkan prestasi berazam untuk mengejutkan pemain nombor satu dunia 9 Angus Ng Ka Long dalam perseorangan lelaki pusingan pertama di Seoul pada Rabu. Iskandar mula perlahan tetapi bangkit untuk merangkul 13-21, 21-14, 21-17.

Kemenangan pasti dibuat untuk penyingkiran pusingan pertama mengecewakan di minggu lepas Terbuka Jepun. Kemudian, pemain nombor satu dunia 28 runtuh apabila ia mattered paling kehilangan 21-23, 21-19, 18-21 kepada India dunia No. 31 H.S. Prannoy.

“Saya benar-benar tidak menyangka diri saya kehilangan di Jepun kerana saya mengetuai Prannoy 20-17 dalam perlawanan pertama. Tetapi saya hilang fokus saya. Ia adalah satu pengajaran yang baik untuk saya dan saya benar-benar tidak mahu perkara yang sama berlaku di sini, “kata Iskandar.

25-tahun-lama akan menentang China nombor satu dunia 44 Qiao Bin, yang menyingkirkan pilihan kelima Chou Tien-chen dari Taiwan 21-14, 21-18, untuk merebut tempat ke suku akhir.

“Peluang saya: 50-50 terhadap Qiao Bin. Tetapi saya berasa cukup yakin untuk menariknya keluar kerana saya benar-benar mahu untuk mara ke suku akhir acara Superseries buat kali pertama, “kata Iskandar.

Goh Soon Huat, wakil Malaysia yang lain, gagal untuk maju selepas dia pergi ke tamely ke Denmark, Hans-Kristian Vittinghus.

World No. 12 Vittinghus menang 21-15, 21-12 untuk menubuhkan sebuah pertembungan pusingan kedua dengan pemain muda Taiwan Wang Tzu-wei.

Dalam beregu lelaki, perak Olimpik pemenang pingat Goh V Shem-Tan Wee Kiong mendapat permulaan yang menang dengan menewaskan Taiwan nombor satu dunia 17 Chen Hung-ling-Wang Chi-lin pada pusingan pertama.

benih Kelima Shem-Wee Kiong menang 22-20, 21-14 untuk mendapatkan pertarungan dengan England, Peter Briggs-Tom Wolfenden untuk tempat di suku akhir.

pasangan bebas Hoon Thien How-Teo Kok Siang juga menang tipis dengan menewaskan Korea Selatan, Lee Sang-won-Park Kyung-woon 21-19, 19-21, 22-20. Seterusnya untuk Thien How-Kok Siang adalah anak-anak muda Cina Huang Kaixiang-Wang Yilyu.

Vivian Hoo-Woon Khe Wei, bagaimanapun, mangsa pusingan pertama dalam acara beregu wanita. Mereka tewas 9-21, 21-13, 18-21 oleh regu pemilik Pergi Ah-ra-Kim Hyang-im.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.