Home / Hiburan / Ingin tahu apa yang selebriti ini membesar makan?

Ingin tahu apa yang selebriti ini membesar makan?

Want to know what these celebrities grew up eating?

Fattah Amin ditampilkan dalam rancangan TV, Rasa Selebriti. Foto: Astro

Entertainment

Ingin tahu apa hidangan selebriti tempatan kegemaran anda membesar makan

Rasa Selebriti adalah satu perjalanan gastronomi di mana selebriti seperti Zizan Razak, Neelofa, Fattah Amin, Kamal Adli, Marsha Milan Londoh dan Hafiz Suip akan ke homestates mereka dan memperkenalkan penonton kepada hidangan lazat tempat kelahiran mereka tawarkan.

saluran Astro Bella pengurus Natasha Hashim berkata makanan travelogue, yang mempunyai sejumlah 13 episod – merangkumi 13 negeri – adalah satu usaha untuk mendapatkan penonton berkenalan dengan hidangan yang berbeza ditawarkan Malaysia

“Setiap episod mempunyai tiga segmen.. artis pertama akan berkongsi kegemaran peribadi mereka; itu, mereka akan memperkenalkan makanan tradisional yang unik untuk negeri itu sahaja dan akhir sekali, mereka akan melawat restoran popular di negeri ini, “kata beliau semasa majlis media mempromosikan Rasa Selebriti.

penyanyi Marsha, yang dilahirkan di Michigan, Amerika Syarikat dan dibesarkan di Tamparuli, Sabah, nama jeruk bambangan (bambangan jeruk, buah-buahan liar asli bagi Sabah) sebagai salah satu perkara kegemaran beliau untuk makan.

“Jeruk adalah satu konsep yang popular dilihat dalam banyak hidangan di sana. Pada zaman dahulu, banyak orang yang tinggal di Sabah adalah bukan dari keluarga kaya begitu banyak makanan yang jeruk supaya ia boleh disimpan untuk masa yang lama, “katanya berkongsi.

Penyanyi dan hos TV Aril Pilus, yang mengambil penonton ke pelbagai tempat makanan di sekitar Melaka, saham yang dia terpaksa mengharungi barisan yang panjang di kedai Kuih Keria Antarabangsa yang terkenal hanya untuk mendapatkan tangannya pada donat kentang manis.

“semasa penggambaran, kami berbaris untuk sementara hanya untuk mendapatkan rasa apa yang suasana di bilik. Tetapi apabila saya kembali keesokan harinya, hari Sabtu, dengan keluarga saya yang mahu mencuba, saya menunggu selama dua jam! “Katanya mengimbas kembali.

taste selebriti

Ketahui apa hidangan Pahang asli Kamal Adli tidak dapat menahan dalam Rasa Selebriti.

Sementara itu, penyanyi Hafiz, yang berasal dari Kuching, Sarawak, saham bahawa beliau membuat tugas beliau sebagai panduan makanan serius. “Ia adalah satu tanggungjawab yang besar dan saya berasa bangga kerana dapat mewakili negeri saya. Pada masa lalu, ramai orang telah bertanya kepada saya apa lagi yang ada untuk makan di Sarawak selain mee kolo dan laksa Sarawak ? Ada banyak lagi dan ini adalah peluang untuk saya berkongsi dengan mereka, “dia menawarkan.

Pada topik makanan, Hafiz juga bercakap tentang mengapa Thymes Cafe, yang dimiliki oleh penyanyi, telah ditutup selepas hanya beroperasi selama dua tahun.

“Ia adalah kesilapan saya. Saya menandatangani kontrak untuk menyewa premis itu selama dua tahun sahaja, tidak tahu ada pilihan untuk menyewa selama lima tahun, “jelas beliau, sambil menambah bahawa beliau masih berharap untuk menceburi perniagaan makanan lagi.

Pelakon Izreen Azminda, yang dilahirkan di Kangar, Perlis, saham yang dia gembira untuk menjadi sebahagian daripada pameran itu kerana ia membolehkan beliau untuk meneroka tempat-tempat makanan dia mungkin tidak tahu sebelum ini. “Saya tidak pernah kembali ke Perlis pada masa ini dan juga apabila saya kembali, saya biasanya makan di rumah datuk dan nenek saya. Jadi program seperti ini memberikan saya peluang untuk meneroka pelbagai jenis makanan. “

Izreen menyala untuk berkongsi bahawa banyak hidangan di Perlis mengandungi beras pulut (pulut). “Kami makan banyak perkara dengan pulut -. Laksa dengan pulut, hotdog dengan pulut atau ayam dengan pulut kerana kami begitu dekat dengan Thailand”

Acara ini juga berfungsi sebagai platform untuk artis-artis untuk mengetahui atau mengasah kemahiran hosting mereka. “Tidak ada skrip tetapi itu bukan masalah bagi saya kerana saya seorang yang sangat suka bercakap,” kata Izreen sambil ketawa.

Beliau juga bercakap tentang pilihan makanan hariannya, menahan diri daripada karbohidrat hampir sepenuhnya, untuk mengekalkan angka tipis beliau. “Saya hanya makan nasi sekali seminggu. Saya memotong karbohidrat seperti roti dan makanan ringan juga, “beliau mendedahkan, sambil menambah bahawa diet beliau terdiri daripada coklat terutamanya panas, oat dan sup.

Pelakon, yang telah menonton apa yang dia makan sejak melahirkan dia anak lelaki, kini berusia tiga tahun, mengatakan, ia adalah sukar pada mulanya tetapi dia sudah biasa dengan ia selepas beberapa ketika. “Jika anda mahu menjadi penghibur, anda perlu untuk menjaga penampilan anda.”

Rasa Selebriti dihidupkan di Astro Bella (saluran 133) dan Astro Mustika HD (saluran 134) pada pukul 9 malam.

taste selebriti

Izreen Azminda mengatakan bahawa banyak daripada hidangan di Perlis termasuk beras pulut. Photo: The Star / Ricky Lai

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.