Home / Berita / Indonesia menghadapi enam tahun penjara lebih lucah papan iklan

Indonesia menghadapi enam tahun penjara lebih lucah papan iklan

A large outdoor TV screen in South Jakarta displays an adult video on Friday.

Skrin TV luaran yang besar di Jakarta Selatan memaparkan video dewasa pada hari Jumaat.

JAKARTA: Seorang lelaki warga Indonesia ditahan kerana menggodam papan iklan elektronik dan penstriman filem lucah semasa Jakarta waktu puncak boleh menghadapi sehingga enam tahun di dalam penjara, kata polis, semalam.

Filem Jepun “Watch Tokyo Hot” telah disiarkan selama 10 minit pada skrin pengiklanan pada Jumaat di persimpangan utama di ibu negara, meninggalkan jalan raya dengan pelbagai geli hati atau terkejut.

kuasa itu cepat menutup kepada “Videotron” – sebagai skrin gergasi dikenali tempatan – tetapi tidak sebelum adegan beberapa terlibat dalam tempoh pertemuan berwap ditangkap pada telefon mudah pengguna jalan raya dan menjadi viral di media sosial.

Polis dan jenayah siber pakar dalam, negara majoriti Islam yang sebahagian besarnya konservatif melancarkan memburu pelaku dan pada Selasa menahan seorang penganalisis teknologi maklumat berusia 24 tahun itu di pejabatnya.

Akses kepada laman web lucah disekat di Indonesia, dan adegan romantik dalam filem-filem dan program televisyen sering kabur atau dipotong sama sekali oleh penapis negeri.

Lelaki ditangkap, yang identitinya tidak didedahkan, telah mengaku bertanggungjawab terhadap jenayah, kata Ketua Polis Jakarta Mochamad Iriawan.

Dia dijalankan gurauan selepas mengesan butiran log masuk dipaparkan pada papan tanda.

“Suspek mendakwa dia bekerja sahaja,” Iriawan kepada pemberita.

“Tetapi kita masih menyiasat sama ada dia bekerja semata-mata, sama ada dia mempunyai motif tertentu, atau sama ada dia hanya main-main.”

pelan Polis untuk mendakwa lelaki itu dengan memaparkan kepada umum filem lucah dan memaparkan filem menunjukkan adegan tidak senonoh. AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia