Home / Teknologi / Imej yang diakui sebagai pasport Michelle Obama disiarkan dalam talian

Imej yang diakui sebagai pasport Michelle Obama disiarkan dalam talian

No one is safe: The leak of what appears to be Michelle Obama's passport is the latest in a set of files targeting US politicians and political insiders to be disclosed by a group calling itself DC Leaks. — Reuters

Tiada siapa yang selamat: The kebocoran apa yang kelihatan sebagai pasport Michelle Obama adalah yang terbaru dalam satu set fail menyasarkan ahli politik Amerika Syarikat dan orang dalam politik hendaklah dizahirkan oleh kumpulan yang menamakan diri Kebocoran DC. – Reuters

WASHINGTON: Imej yang diakui sebagai salinan imbasan US pasport wanita pertama Michelle Obama telah bocor dalam talian pada 22 Sept bersama e-mel peribadi dikatakan milik seorang kakitangan peringkat rendah White House yang bekerja dengan kempen presiden Hillary Clinton.

Reuters tidak dapat mengesahkan keaslian pasport atau dokumen yang berkaitan, pembuangan terbaru bahan sensitif oleh entiti penggodaman pegawai perisikan AS mengesyaki dikaitkan dengan Rusia.

The White House pada 22 Sept enggan mengulas mengenai kesahihan mereka, tetapi jurucakap Josh Earnest berkata pentadbiran telah mengambil perkara ini dengan serius.

“Kami mengetahui orang-orang laporan media, dan ia adalah sesuatu yang kita melihat ke dalam,” kata Peguam Negara AS, Loretta Lynch pada sidang akhbar.

E-mel yang diterbitkan pada 22 Sept kelihatan dari akaun Gmail milik staffer Ian Mellul dan sebahagian besarnya mengandungi maklumat biasa mengenai logistik perancangan acara kempen Clinton.

kebocoran itu adalah yang terbaru dalam satu set fail mensasarkan ahli-ahli politik dan orang dalam politik AS yang akan didedahkan oleh kumpulan yang menamakan diri DC Kebocoran.

Minggu lepas kumpulan yang disiarkan e-mel peribadi daripada bekas Setiausaha Negara Colin Powell yang menunjukkan kebencian beliau untuk Clinton dan saingan Republikan beliau, Donald Trump.

Powell mengesahkan kepada Reuters mesej digodam adalah sahih.

pakar keselamatan siber dan pegawai-pegawai perisikan AS telah berkata kumpulan Kebocoran DC, yang mengatakan ia beroperasi atas nama anti-kerahsiaan, adalah depan untuk operasi yang meluas penggodaman oleh kerajaan Rusia yang juga mempunyai melanggar organisasi parti Demokratik dan sekurang-kurangnya dua sistem pilihan raya negeri.

Amerika Syarikat Perkhidmatan Rahsia “adalah berkenaan apa-apa maklumat yang tidak dibenarkan masa yang mungkin berkaitan dengan salah satu daripada individu kita melindungi, atau operasi kami, didakwa didedahkan,” kata Nicole Mainor, jurucakap agensi itu.

Beliau enggan mengulas lanjut, memetik polisi untuk tidak menyediakan maklumat mengenai siasatan. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.