Home / Pendidikan / ijazah lanjutan boleh membawa kepada kenaikan gaji yang ketara

ijazah lanjutan boleh membawa kepada kenaikan gaji yang ketara

Hari ini, walaupun kerja peringkat meminta sekurang-kurangnya pengalaman kerja dua tahun; bermakna tidak ramai graduan baru mungkin untuk mendapat pekerjaan idaman mereka lurus selepas tamat pengajian.

Ini realiti keras memburu kerja boleh cukup untuk tidak menggalakkan sesiapa sahaja dan boleh meninggalkan jiwa muda terang berasa digalakkan. Tetapi jawapan dengan baik boleh berbaring di sekolah siswazah, terutama yang dikendalikan oleh Limkokwing University of Creative Technology (LUCT).

LUCT sendiri anugerah purata 1200 darjah setiap semester, membolehkan banyak graduan baru melangkah ke dalam berdaya saing pasaran kerja untuk mencari pekerjaan impian mereka.

sekolah Siswazah adalah versi akademik latihan formal yang membolehkan pelajar mendapat kemahiran yang diperlukan untuk membuka jalan untuk kerjaya yang dikehendaki mereka. Lebih ramai orang hari ini sedang mengikuti pengajian ijazah lanjutan berbanding sebelum ini, sebahagian besar kerana ijazah sarjana muda kini setaraf dengan sijil sekolah tinggi daripada tahun 1980-an.

Melangkah ke universiti tidak lagi dianggap mewah, kerana ia adalah beberapa dekad yang lalu, tetapi sebaliknya, suatu upacara penggenapan. Oleh itu, pemegang ijazah banyak yang memilih
untuk kembali ke sekolah sebagai ijazah pertama mereka gagal untuk mendapatkan mereka disedari oleh potensi
majikan, terutama apabila bersaing dengan calon yang mempunyai ijazah lanjutan
sijil.

pasaran kerja yang semakin kompetitif telah memaksa ramai pelajar dan profesional yang bekerja kepada sehingga kemahiran mereka melalui sijil lepasan ijazah.

Sesiapa mempertimbangkan ijazah sarjana akan juga perlu mengambil kira pulangan pelaburan. Bagi pemegang ijazah sarjana, angka ini adalah menggalakkan.

pemegang ijazah Siswazah sangat dicari dalam dunia korporat, terutamanya bagi jawatan kanan.

Ia melaporkan bahawa ijazah sarjana telah didapati meningkatkan prospek kewangan sehingga RM30,000 setahun. Majikan dan perniagaan melihat bagi lepasan ijazah
Sarjana untuk mengetuai jabatan atau mengisi jawatan pengurusan. Bagi sesetengah syarikat dan industri, sijil ijazah lanjutan adalah wajib bagi jawatan eksekutif dan tahap pengarah.

Sebab-sebab lain mengapa seseorang mungkin mempertimbangkan melakukan lepasan ijazah mereka adalah perubahan kerjaya. Sesetengah daripada kita terpaksa membuat keputusan nasib kita pada usia yang muda, membuat keputusan dalam remaja kami yang akan memberi kesan kepada kerjaya kita dan kadang-kadang sepanjang hidup kita.

Di sini, mendapat MA yang mungkin boleh mengubah itu untuk anda.

sekolah Siswazah boleh mengajar anda kemahiran tinggi di kawasan luar khusus anda, sekali gus meluaskan peluang pekerjaan dalam pasaran kerja. Selain itu, sekolah siswazah adalah tempat yang hebat untuk rangkaian dengan profesional dari pelbagai bidang dan industri.

Mempunyai ijazah sarjana juga memberikan kredibiliti yang lebih besar kepada seseorang.

Kredibiliti adalah kuasa utama di belakang pemacu kebanyakan pemegang ijazah sarjana. Ijazah lanjutan membuat perbezaan tidak boleh dipersoalkan pada resume anda. Ia memberitahu bakal majikan bahawa anda tidak hanya individu yang berdedikasi, tetapi juga merupakan salah satu yang boleh menangani halangan dengan mudah dan tidak keberatan cabaran.

Walaupun terdapat kos kekangan masa untuk mengikuti kursus lepasan ijazah , pemeriksaan yang teliti semua pilihan di luar sana mungkin boleh menghasilkan sesuatu yang sesuai dengan anda. Bagi setiap masalah, ada penyelesaian.

LUCT memahami bahawa mengambil ijazah lanjutan di samping mengekalkan kerjaya, atau dalam beberapa kes, menjaga keluarga, boleh meletakkan banyak tekanan ke atas pelajar. Di sini, dengan memberikan pelajar fleksibiliti dan kebebasan untuk belajar pada kadar mereka sendiri, penyelesaian menang-menang dapat dicapai bagi banyak.

LUCT adalah salah satu-satunya universiti swasta yang menawarkan memotong program kelebihan dan darjah sehingga tahap PhD. Dengan menawarkan pemikiran ke hadapan sijil yang menyediakan penyelesaian yang mengukur sehingga tertinggi standard dan permintaan antarabangsa, program kami pasti dapat membantu anda untuk masa depan-bukti diri sendiri.

Kursus-kursus yang ditawarkan di The Limkokwing Siswazah Pusat boleh digunakan untuk pelbagai industri yang berbeza, dan banyak adalah kesinambungan daripada ijazah yang telah sedia ada di LUCT. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.limkokwing.net

Artikel ini dibawa kepada anda oleh Universiti Limkokwing.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia