Home / Teknologi / Iceland kata menurun daripada FIFA 17 permainan selepas pertikaian hak

Iceland kata menurun daripada FIFA 17 permainan selepas pertikaian hak

Missed opportunity: The Iceland football team prior to the UEFA Euro 2016 quarter final match with France at Stade de France. Players and fans alike have been left disappointed after the Icelandic FA turned down EA's initial offer of US$15,000 to have the team's likenesses featured in the FIFA 17 videogame. — EPA

peluang Missed: The Iceland pasukan bola sepak sebelum UEFA Euro 2016 suku akhir perlawanan dengan Perancis di Stade de Perancis. Pemain dan fans sama telah kecewa selepas Iceland FA menolak tawaran awal EA US $ 15,000 untuk mempunyai persamaan pasukan itu dipaparkan dalam permainan video FIFA 17. – EPA

STOCKHOLM: Pasukan Iceland yang meraih tajuk di Euro 2016 telah diketepikan daripada Electronic Arts ini sangat dinantikan FIFA 17 permainan video disebabkan pertikaian mengenai hak imej, kata ketua bola sepak negara.

Persatuan Bola Sepak Iceland memberitahu Reuters ia telah didatangi oleh EA selepas jangka pasukan itu berjaya di Kejohanan Eropah, tetapi ia menolak tawaran syarikat itu sebanyak AS $ 15,000 (RM62,046) untuk menggunakan hak imejnya di sangat permainan yang popular, yang datang setiap tahun dan mempunyai kelab dan pasukan antarabangsa.

Presiden Iceland FA Geir Thorteinsson berkata EA, yang masih belum bertindak balas terhadap permintaan untuk mendapatkan komen dari Reuters enggan berunding dan permainan akan dibebaskan tanpa pasukan Iceland.

Thorsteinsson berkata, walaupun dia berkata dia memahami kedudukan mereka, beliau kecewa dengan bagaimana syarikat itu telah berkelakuan.

“Mereka berada di bawah tekanan dan mungkin mereka akan memerlukan lebih banyak masa untuk membincangkan perkara-perkara ini,” katanya, “tetapi ia mengenai rundingan yang adil dan terbuka, kira-kira berkenaan dan bagaimana anda berurusan dengan kami.

“Saya berasa sangat teruk dirawat oleh syarikat yang sangat menguntungkan ini,” katanya.

keputusan oleh FA untuk menolak tawaran tersebut telah pula mengganggu pemain Iceland yang mengagumkan dunia sukan di Euro 2016 musim panas ini. pasukan itu, yang mewakili sebuah negara yang hanya 330,000 penduduk, tersingkir England sebelum mereka akhirnya dipukul oleh tuan rumah Perancis pada suku akhir kejohanan utama pertama mereka.

“Anda boleh membandingkannya dengan jika seseorang mahu meletakkan anda pada album jika anda seorang artis rakaman kecil, “kata pemain pertahanan Kari Arnason kepada Reuters selepas latihan dengan kelab Sweden beliau Malmo FF.

” Jelas sekali, pada pendapat saya, anda mengambil peluang untuk membuat muzik anda mendengar di seluruh dunia . Keputusan telah dibuat dan anda tidak boleh mengubahnya, tetapi pada pendapat saya, mereka perlu melakukannya. “

Arnason berkata, kebanyakan pemain yang telah berhubung dengan akan berada di dalam permainan anyway dengan pihak kelab mereka, tetapi ia akan menjadi baik untuk bola sepak Iceland mempunyai sisi antarabangsa di sana juga.

“ia adalah peluang untuk mendapatkan jenama Iceland dan logo pada kit dan segala-galanya di luar sana, “jelas beliau.” tidak ada soalan dalam fikiran saya bahawa Errea, yang membuat kit kami, akan menjual lebih jersi jika kita akan menjadi di sana. “

peminat Iceland juga dihubungi FA di negara ini untuk menyatakan mereka kekecewaan.

“Saya tahu bahawa pemain tidak gembira,” kata Thorstenisson. “tetapi saya melihat ia (iaitu dalam permainan) sebagai peluang perniagaan, tetapi saya sentiasa mengatakan bahawa peluang pemasaran terbaik untuk kita adalah untuk melakukan dengan baik di atas padang dan hasil yang baik. “- Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia