Home / Artikel / Ibu Bapa Jangan Kecewa Dengan Anak Tak Dengar Cakap. Inilah Doa Untuk Melembutkan Hati Anak Yang Degil. Mohon Kongsikan..

Ibu Bapa Jangan Kecewa Dengan Anak Tak Dengar Cakap. Inilah Doa Untuk Melembutkan Hati Anak Yang Degil. Mohon Kongsikan..

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Sebagai orang tua yang menginginkan anak yang cerdas, aktif dan soleh, ada berbagai cara psikologis bisa dilakukan untuk membuat anak Anda seperti yang Anda inginkan. Insyaa allah …

Selain mendapatkan nasihat dokter anak menghadapi anak yang keras kepala, Anda bisa juga amalkan doa di bawah. Doa yang lazim dipraktekkan oleh ibu-ibu ketika memasak di dapur …

Doa Melembutkan Hati Anak Yang Degil

 Doa melembutkan hati anak yang degil dalam rumi:


Allahulathiifum bi’ibaadihii, yarzuqumayyasak ‘Wahuwal qawiyyul’ Aziiz …

maksudnya:

Allah Maha Lembut tata-Nya (serta berlimpah kebaikan dan Penyayang) terhadap hamba-hambaNya; Ia memberi rezeki kepada siapa yang dikehendaki (menurut aturan yang telah ditetapkan), dan Dialah Yang Maha Kuat lagi Maha Perkasa. (Surah As-Syuraa, Ayat: 19)

Baca doa ini 19 kali pada air dan minta anak tersebut meminumnya. Insya-Allah perangai anak yang keras kepala akan berubah menjadi baik dengan izin Allah.

Bisa juga baca doa ini pada ubun-ubun anak itu ketika dia tidur.

Selamat mencoba. Kita berdoa dan berusaha dengan cara yang baik, insyaa Allah doa kita akan dikabulkan. Teruskan berusaha untuk membangun keluarga cemerlang.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *