Home / Teknologi / IBM, projek perintis lengkap rantaian blok China UnionPay mata kesetiaan bank

IBM, projek perintis lengkap rantaian blok China UnionPay mata kesetiaan bank

Swap service: This collaboration will enable consumers worldwide to exchange bonus points from their various banks. —  Reuters

Perkhidmatan Pertukaran: Kerjasama ini akan membolehkan pengguna di seluruh dunia untuk bertukar-tukar mata bonus dari pelbagai bank mereka. – Reuters

NEW YORK: IBM menyiapkan projek perintis dengan Cina syarikat kad kredit China UnionPay yang akan memudahkan perkongsian mata bonus kesetiaan di kalangan bank-bank menggunakan teknologi rantaian blok .

mata Bonus yang diperolehi melalui pembelian pada kad bank telah lama menjadi alat yang berkesan untuk menarik dan menggalakkan pelanggan menggunakan kad tertentu. Tetapi oleh kerana mata bonus tidak boleh dengan bebas di kalangan bank-bank yang berbeza, yang menawarkan pelbagai ganjaran, ramai pergi tidak digunakan.

kerjasama IBM dengan China UnionPay akan membolehkan pengguna di seluruh dunia untuk bertukar-tukar mata bonus dari pelbagai bank-bank mereka dalam masa kurang daripada satu minit untuk memilih ganjaran yang mereka mahu.

Blok rantai, teknologi yang digunakan dalam mata wang digital seperti Bitcoin, telah menjadi salah satu inovasi yang paling hangat di dunia perkhidmatan kewangan. Syarikat-syarikat teknologi dan bank-bank telah meneroka penggunaan rantaian blok dalam semua aspek kedua-dua industri kewangan dan bukan kewangan.

Dr. Shen Xiaowei, pengarah IBM Research-China dan ketua pegawai teknologi IBM Great China Group berkata syarikat itu juga bekerjasama dengan Projek Hyperledger untuk membina sebuah platform rantaian blok dan membantu pelanggan membangunkan lebih banyak kegunaan untuk industri.

Hyperledger adalah cross-industri kerjasama bermula pada bulan Disember oleh Yayasan Linux untuk menyokong aplikasi berasaskan rantaian blok direka untuk menyokong urus niaga perniagaan global, termasuk syarikat-syarikat teknologi, kewangan, dan rantaian bekalan utama. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.