Home / Teknologi / IBM melihat titik tip di tangan untuk Internet industri

IBM melihat titik tip di tangan untuk Internet industri

Going mainstream: IBM believes the IoT market will take off in 2019. —  Reuters

Melangkah arus perdana: IBM percaya pasaran IOT ini akan bermula pada 2019. – Reuters

FRANKFURT: Memasang sensor komputer ke dalam kilang-kilang, kereta, kedai dan pejabat untuk membantu mereka beroperasi dengan lebih bijak di Internet perindustrian, atau apa yang dipanggil Internet Perkara ( IOT), bergerak di luar prototaip ke dalam pasaran massa, IBM, Isnin.

Perkhidmatan dan perisian komputer syarikat, yang telah berjuang dengan menandai pertumbuhan dalam perniagaan tradisional dalam tahun-tahun kebelakangan ini, berkata perniagaan Internet perindustriannya telah melonjak kepada 6,000 pelanggan membayar dari 4,000 pada akhir tahun 2015.

The IOT, yang memberikan banyak berbilion bahagian-bahagian mesin keupayaan untuk menghantar dan menerima data, adalah penting untuk pemulihan IBM kerana ia telah menumpukan semula kepada bidang-bidang yang menjanjikan pertumbuhan yang menguntungkan seperti analisis, keselamatan dan perkhidmatan awan.

Itulah titik tip kini boleh telah dicapai untuk internet perindustrian adalah ditanggung oleh kajian global baru-baru ini 4500 korporat pembuat keputusan di 27 negara oleh firma penyelidikan pasaran IDC yang mendapati pasaran bergerak di luar bukti projek konsep ke pembekalan projek besar-besaran.

“Kami rasa 2019 akan menjadi bahawa lengkung lengkok balas di mana pasaran benar-benar mengambil kira,” kata penganalisis IDC IOT Vernon Turner bagaimana kes perniagaan yang terbukti dalam tempoh dua tahun akan datang akan menyediakan pentas bagi IOT untuk memukul arus perdana.

Hampir satu pertiga daripada pelanggan korporat dalam kaji selidik IDC itu berkata mereka telah melancarkan projek IOT, manakala 42% mengatakan mereka merancang untuk berbuat demikian dalam tempoh 12 bulan akan datang.

Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat, IBM berkata ia merancang untuk mengupah 1,000 orang dalam tempoh beberapa tahun akan datang di ibu pejabat IOT global barunya di Munich, kata eksekutif.

Itu adalah sebahagian daripada langkah yang lebih luas oleh IBM untuk mengupah 25,000 pekerja baru dalam bidang pertumbuhan global, manakala memotong pekerjaan dan kos dalam perkakasan berkembang lebih perlahan dan perniagaan perkhidmatan.

“Terdapat begitu banyak tayar menendang setahun lalu. Sekarang anda lihat penerima dalam setiap industri tunggal sebenarnya membina penyelesaian,” kata Naib Presiden IBM yang bertanggungjawab bagi platform IOT Bret Greenstein berkata dalam satu temu bual.

IBM akan mengumumkan pada Selasa perkongsian strategik baru dengan bola perindustrian Jerman yang mengandungi gergasi Schaeffler untuk membekalkannya dengan analisis data, perkhidmatan awan dan perundingan, dalam satu perjanjian di mana kedua-dua syarikat melabur dan perkhidmatan pasaran bersama.

Perjanjian itu meliputi bidang yang merangkumi pembangunan produk, pembuatan dan penyelenggaraan pencegahan sekali kereta, kereta api, turbin angin dan lain-lain bahagian yang bergerak yang dijual.

kepala global IBM perniagaan IOT Harriet Green berkata dia mempunyai 4:56 tawaran besar dalam perancangan dengan syarikat-syarikat Asia yang terlibat dalam pembuatan dan robotik.

IBM juga berkata ia mendaftar pelanggan baru seperti Dutch pembuat berdengung Aerialtronics menggunakan IOT untuk memeriksa pelantar minyak, talian elektrik, menara telefon bimbit dan corak lalu lintas bandar.

Setakat ini, bagaimanapun, kawasan pertumbuhan tinggi – “imperatif strategik” di IBM istilah – telah gagal untuk mengimbangi penurunan perniagaan keseluruhannya telah menyaksikan sejak lima tahun lepas.

Pada suku dilaporkan terbarunya, “penting strategik” perniagaan IBM, yang termasuk IOT, perlahan kepada hanya 7 pertumbuhan%, manakala perniagaan teras perkhidmatan dan perkakasan dalam jatuh 14% tahun ke tahun, Bernstein Research mengira. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia