Home / Percutian / Ia cantik, namun ‘loneliest Road di Amerika’

Ia cantik, namun ‘loneliest Road di Amerika’

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

It’s beautiful, yet ‘The Loneliest Road in America’

padang pasir Stark, pemandangan gunung jauh dan hampir 650km masa tenang menanti pelancong di US Highway 50. Gambar: TNS / Travel Nevada

Americas

Saya baru sahaja melintasi garisan negeri ini ke dalam Nevada dan puncak bukit apabila saya melihat mereka – berpuluh-puluh lampu berkelip merah – off dalam jarak. loneliest Road di Amerika “.

yang terbentang dua lorong jalan raya selama hampir 644km seluruh Nevada, atas dan ke bawah ketinggian, melalui Shoshone Mountains dan White Pine Range dan kemudian di seluruh batu rumah pangsa garam putih. Hanya segelintir daripada bandar-bandar dot jalan raya, ada yang lebih daripada 161km selain.

Lebuh raya ini mendapat namanya apabila Life majalah menerbitkan 1986 artikel mengenai ketandusan jalan dan memetik seorang pekerja AAA . berkata tidak ada tempat menarik di sepanjang jalan raya dan tidak ada sebab untuk memandu

destinasi Kesyukuran-break kami adalah Pollock Pines, California dan keluarga kami empat – suami saya dan saya, bersama-sama dengan anak perempuan kami , umur 14, dan anak lelaki, umur 11 – memilih untuk mengambil loneliest Road kerana ia adalah cara yang paling mudah untuk sampai ke sana

dan seperti yang saya memandu lebih dekat dengan lampu berkelip, saya fikir tentang semua pertemuan rapat anda. lihat dalam filem, sehingga saya menyedari ia hanya ladang angin gergasi.

Mungkin jalan itu tidak kelihatan begitu sunyi di siang hari.

Walaupun loneliest Road jawatan tidak bermula sehingga Nevada di US 50, perbezaan harus bermula dalam Delta, Utah.

Selepas hari yang mendaki di Taman Negara Arches di Utah, apabila ia adalah giliran saya untuk mengambil alih memandu pada pukul 8 malam di Delta, saya dikira hanya 15 kereta lulus saya ke arah yang bertentangan dan hanya dua buah kereta bergerak dalam arah yang sama untuk waktu yang akan datang dua dan setengah.

After you leave Ely Nevada, it's no service for 124km, so it's best to get gasoline in town.

Selepas anda meninggalkan Ely, Nevada, terdapat ada perkhidmatan untuk 124km, jadi ia adalah yang terbaik untuk mendapatkan petrol ketika masih di bandar.

Apabila matahari naik keesokan harinya, kami meninggalkan Prospector Hotel & Gambling Hall di Ely, Nevada, dan memukul jalan lagi. Ia adalah satu perkara yang baik kita telah diakhiri tangki gas kami di stesen perkhidmatan apabila kami meninggalkan Ely kerana sebaik sahaja kami melintasi bangunan terakhir di pinggir bandar, kami melihat tanda:. “Tiada perkhidmatan untuk 77 batu”

dan kemudian ia naik dan turun gunung antara melalui Hutan Negara Humboldt-Toiyabe dan di seluruh tanah-tanah rata di antara. Kebanyakan laluan yang berkait rapat dengan laluan Pony Express lama, dan ia adalah mudah untuk membayangkan seorang penunggang tunggal dengan mel, galloping antara bukit-bukit.

Bandar-bandar kecil Eureka dan Austin telah lima minit lebam kelajuan di sepanjang jalan raya. Ia tidak sehingga anda sampai ke pinggir Fallon, Nevada, rumah kepada stesen udara tentera laut dan program Top Gun Tentera Laut, yang anda rasa seolah-olah anda telah kembali ke tamadun.

Melihat di luar tingkap kereta pada pemandangan gunung yang menakjubkan dan rusa sekali-sekala atau lembu menghiburkan kira-kira 15 minit. Maka anda perlu memikirkan apa yang perlu dilakukan yang lain daripada memandu selama enam jam di seluruh Nevada.

Lupakan menghidupkan radio anda untuk menyanyi bersama-sama dengan lagu-lagu kegemaran anda. Kami cuba yang pada satu ketika, dan semua yang kita dengar adalah bulu halus FM. Stesen AM cenderung untuk menjadi sangat lembut, dan kira-kira separuh daripadanya adalah stesen bahasa Sepanyol.

Dan menghantar gambar jalan sunyi Instagram atau Facebook juga keluar daripada soalan, kerana cut perkhidmatan sel di dan keluar bagi kebanyakan pemacu. Ini bermakna permainan dalam talian anak perempuan remaja saya suka bermain pada iPhone beliau tidak bekerja sama ada.

Nasib baik, kami telah dibungkus hiburan yang mencukupi ke dalam Toyota Camry kami untuk menjaga anak-anak kita yang diduduki manakala suami saya dan saya cuba untuk mencegah off hipnosis lebuh raya.

pemain DVD mudah alih telah dipasang ke dalam pengecas kami telah melekat pada soket pemetik api rokok kereta kita, supaya anak kita boleh menonton semua filem Avengers tanpa perlu bimbang bateri akan habis. iPhone anak kita itu juga telah dipasang, supaya dia boleh mendengar ke kegemaran budak-band beliau dengan fon kepala beliau selama berjam-jam

Mereka juga mempunyai buku-buku mewarna dewasa, yang -. bertuah untuk kita – betul popular sekarang, bersama-sama dengan timbunan pensel warna dan buku teka-teki perkataan-mencari membuat batu kelihatan lebih pendek.

This stretch of US Highway 50 is referred to as

yang terbentang jalan dua lorong untuk hampir 644km seluruh Nevada, pergi gunung lalu julat dan kemudian di seluruh batu rumah pangsa garam putih.

Saya dikira kereta, yang lebih banyak pada waktu siang daripada semasa memandu waktu malam. (Kami lulus sekurang-kurangnya 30 dalam tempoh dua jam pertama pemacu.) Dan, sebagai suami saya dan saya terus memandu di loneliest Highway, kita bercakap tentang apa yang kita fikir ia akan menjadi seperti untuk perjalanan jalan yang sama dalam wagon yang dilindungi pada tahun 1800.

kami bersetuju ia adalah satu perjalanan yang tidak kita akan menjadi cukup mencabar untuk mengambil.

perjalanan melalui keluk berangin daripada banjaran gunung, kami mengalami banyak sidang kemuncak. Robinson Summit (2,313m). Little Antelope Summit (2,267m). New Pass Summit (1,932m)

Kemudian, terdapat kegemaran saya:. Pancake Summit (1,988m). Tidak ada sirap di lereng bukit, dan saya tidak benar-benar pasti mengapa ia diberikan Pancake nama. Tetapi kerana ia adalah kira-kira 8:30 apabila kita lulus, saya mungkin mempunyai sarapan di fikiran saya.

Jalan mengambil pelancong melalui rumah pangsa padang pasir yang tinggi di antara julat, dan kami tertanya-tanya apa nama-nama gunung di jarak berada. Sebahagian daripada puncak lebih daripada 3,048m tinggi (termasuk Sidang Kemuncak Gunung) dan, kerana kita tidak boleh mengakses Peta Google, anak-anak saya belajar bagaimana untuk membaca sebuah atlas jalan untuk memikirkan jika kita cari di Banjaran Toquima atau Pergunungan Shoshone .

kira-kira empat jam ke dalam pemacu siang kami, kami akhirnya keluar dari gunung dan ia kelihatan seperti debu salji telah jatuh di atas tanah rata di hadapan kami, kira-kira 80.5km dari Fallon.

Ia bukan salji. Ia adalah garam.

Untuk batu, semua kita dapat melihat adalah rumah pangsa garam berkerak. Anak saya fikir kita perlu tarik ke tepi jalan supaya dia boleh merasainya. Tetapi apabila kita melihat tanda Kemudahan Tentera Electronic Warfare Range Centroid yang membawa kepada jalan tanah dengan pintu, saya memberitahu anak saya bahawa kita tidak akan berhenti kereta

Dan kami tidak -. Tidak sehingga kita sampai ke Fallon untuk makan tengah hari lewat, dengan itu berakhir pengembaraan kami pada loneliest Road di Amerika. – Fort Worth Star-Telegram / TNS / Andrea Ahles

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *